Foto: Shutterstoc

Der er langsomt sket en adfærdsændring blandt de unge mennesker i København. Det skyldes måske delvist at curling generation nu er ved at være myndige og derfor begynder at afspejle en del af samfundet.

En undersøgelse foretaget af spumanti.dk i samarbejde med doc24.dk viser at flere og flere unge hellere vil bruge penge på sjov og ballade end de vil bruge dem på at betale regningerne. Hele 34% af de unge der har deltaget i undersøges svare at de mindst 3 gange det sidste år har valgt at brugene penge på sjov og ballade frem for at betale regningerne, og der ikke var i stand til at betale alle regningerne den måned.

41% svare at de hver måned er nødt til at modtage et bidrag fra deres forældre for at få økonomien til at hænge sammen, 15% af de 41% svare at det er på trods af at budgettet egentlig siger at det ikke burde være nødvendigt. Der er altså tale om en markant overforbrug.

Smartphones træder forrest i køen når det kommer til hvordan pengene skal prioriteres. 14% har svaret, at de hellere ville bruge pengene på at få repareret deres smartphone, end på de månedlige udgifter, også selvom det betyder at de ikke kan få dækket alle udgifter.

Skønheden er heller ikke helt uden skyld, for 9% svare at de ofte bruger penge på skønhedsprodukter eller solarie selvom de godt ved de ikke har råd til det.

På den lange bane betyder at befolkning måske kan blive mere forgældet end det er i dag. Ikke blot bliver de mere forgældet men mængden af personer der registreres som dårlige betalere vil også være stigende.

Spumanti.dk byder ind med, at de allerede du kan mærke en massiv efterspørgsel på unge der ønsker at optage nye lån på trods af RKI registrering, at de er registreret som dårlige betalere i RKI. 

Tim Petersson fra Spumanti.dk udtaler ”Alle mennesker kan havne i situationer hvor man kan have brug for at låne penge, og der kan være god mening i at samle sine låne for at skabe ro i budgettet. Men jeg synes alligevel det er foruroligende at så mange unge søger nye lån på trods af, at de allerede er registreret som dårlige betalere.”