Kredittkort har igennem tiden været så uheldige at få sig et lidt dårligt ry. Men det er nu ikke så slemt som der måske er kommet udtryk for de senere år.

Sponsoreret indhold

Det skyldes måske at man generelt kun, ligesom med sygehusene og så meget andet, kun hører om det når det går galt, men aldrig når det er godt. 

Der er stadig mange gode grunde til at have et kredittkort, og det skal vise sig at fordelene langt opvejer ulemperne.

Køb nu, betal senere

Den mest omtalte og brugte grund er naturligvis at man kan gøre større køb uden man behøver vente på at få sparet nok sammen til det. Det kan være køb af ny sofa, fjernsyn, computer eller cykel etc. Med den travle hverdag vi alle har i dag, kan det være en gene, at måtte vente længere tid på de store køb, fremfor at få det klaret og ud af verden hurtigst muligt.

Det kan også være at man lige pludselig finder ud af at man skal til bryllup og enten mangler, eller synes det gamle jakkesæt ser lidt for slattent ud. Eller som kvinde ikke har nogen ordentligt kjole at tage på.

Det kan endda være at man skal planlægge sit eget bryllup og dermed står med en masse der skal planlægges, og man måske ikke selv lige har alle de nødvendige økonomiske midler til rådighed, da kan et kort dække det sidste man ikke selv på tidspunktet har råd til.

Forsikring mod krisesituationer

En anden grund er at have et kort med kredittgrænse som en forsikring imod krisesituationer. Det kan være noget gik galt med lønoverførslen, og man skal jo have noget at leve for indtil det går i orden. Hvis noget går i stykker som en håndvask, cykel, mobil eller computer og det ikke er dækket andetsteds, så kan det være en god ting at have et kredittkort til at dække udgiften med. Et kredittkort kan altså i lige så høj grad fungere som et sikringsmiddel mod uheld, og det bør være en af grundende til at anskaffe sig et.

Ligesom der i december måned står en masse gaveindkøb, er der altid forskellige ting at fejre spredt i løbet af året. For det meste fødselsdage, både for andre men også for en selv. Der kan et kredittkort også være gavnligt da sæsonbestemte udgifter ikke normalvis tages med i et budget. På den måde skal man ikke bekymre sig om der nu også er råd til gaver, eller til at holde noget. Det betyder at man kan fokusere på det vigtige nemlig at gøre andre og en selv glade.

Med hensyn til at ferier kan det da også være gavnligt med et kredittkort da det er endnu en sæsonbestemt udgift. For mange ville det være en kedelig ferie at blive hjemme i Danmark, og et kredittkort øger antallet af muligheder for at få en ferie man ikke glemmer foreløbigt.

Det er altså mange gode grunde til at have et kredittkort (Læs mere om dette på www.kredittkortinfo.no/), og det åbner for en tilværelse hvor man ikke hele tiden behøver at bekymre sig om den næste udgift. Økonomiske bekymringer har en enormt tyngende kraft på mange mennesker i dag, og et kredittkort bidrager til at mindske den bekymring betydeligt, hvilket medfører en betydeligt forbedring af livskvaliteten

Forskel på kredittkort

Med alle de gode grunde der er til et kredittkort er der dog stadig forskel. Kredittkort er nemlig ikke helt omkostningsfrie. Derfor er det altså nødvendigt at kende forskel på hvilke kort der er ’dyre’ og hvilke der er ’billige’. 

Det er oftest sådan at kredittkort har variable renter alt efter forskellige faktorer, oftest er det afhængigt at hvor stort et beløb kredit kortet har: Nogle gange kan kortgiverne også finde på at variere renten efter ens alder. Når man kigger på renter vil man i langt de fleste tilfælde gå efter den pålydende rente også kendt som den effektive rente.

Utallige betalingskort at vælge imellem

Der findes utallige kort, og de er alle sammen forskellige på den ene eller den anden måned. På den ene måde giver det en enorm fleksibilitet alt afhængig hvad ens behov er, men samtidig kan det blive uoverskueligt at finde det kort som passer bedst til dig. 

Men uanset hvad man vælger, skal man være opmærksom på kortets rente, så man ikke kommer til at vælge et kort som er unødvendigt dyrt for en. Hvad enten det er til juleindkøb, rejser eller økonomisk ’buffer’ er der altid et kort som passer dertil, så før man skal vælge et kort skal man gøre sig tanker om hvad ens behov bygger på, og derefter rådføre sig med de forskellige fordele hvert kort har samt dens rente.

Det er yderligere værd at gøre opmærksom på at de forskellige kortudbydere har visse krav der skal opfyldes for at man kan få det kort de udbyder, kortene med højere kreditmaksimum kræver som regel en bestemt årsindkomst. Selvom det ikke er alle kortudbydere der kontrollerer RKI er det måske hensigtsmæssigt at man holder sig fra brug af kreditt, hvis man ender i RKI. Det vil på sin vis også betydeligt begrænse ens muligheder. De bedre renter fås i øvrigt på kort der kræver man ikke er RKI registreret.

Bemærk i øvrigt at ovenstående top 5 liste gælder for skrivende stund og til hvilken tid kan ændre sig. Som udgangspunkt kan man forhøre sig i sin bank om deres eget kort, hvilke fordele de tilbyder, før man søger andetsteds. For på mange måder er et kredittkort i dag nærmest uundværligt, og med de mange valgmuligheder er det muligt at spare mange penge ved at vælge det rigtige kort.