Det er aldrig sjovt at betale mere vor en vare, end hvad den reelt set er værd. Rigtigt mange danskere handler hver dag i fysiske såvel som digitale butikker.

Sponsoreret indhold

Her bliver der dagligt langet tusindvis af varer over disken, og ofte bliver varerne solgt til meget forskellige priser. Selvom to butikker har den samme vare på lager, så kan der ofte være markante prisforskelle.

Som forbruger har man naturligvis en tendens til at søge hen imod den forhandler, der sælger varen billigst. Det kan dog godt være en udfordring fra tid til anden, hvis ikke man ved, hvordan man sammenligner priser. På nettet er der især nemt at sammenligne priser, og derfor vil nedenstående skriv tage udgangspunkt i, hvordan man som forbruger undgår at betale overpriser på nettet.

Du kan nemt sammenligne priser

Det er bestemt ikke svært at sammenligne priser forhandlerne imellem. Selvom der findes mange forhandlere på nettet, og der hver dag kommer nye til, så er det faktisk overraskende nemt selv at se, om man kan få et givent produkt billigere et andet sted.

Der findes tjenester såsom PriceRunner, som automatisk opdaterer sig selv, hvorfor du hele tiden vil kunne finde den mest opdaterede pris på varen på markedet. Derudover kan du selv foretage dig nogle søgninger på Google. Her har du både mulighed for at kigge på de organiske søgeresultater i Google, annoncerne samt i Google Shopping fanen. 

Sidstnævnte er blevet smart for forbrugere at kigge ind i, når man ønsker hurtigt at danne sig et overblik over priserne på en vare. Her ser du endvidere billeder af varen samt enkelte forhandleres beskrivelse af varen. Slutteligt får du også informationer omkring andre forhandlere og deres priser.

Der er derfor ingen undskyldning for ikke at sammenligne priser på nettet, inde du foretager et køb.

Benyt dig af en rabatkode, når muligheden byder sig

Det er nemmere end man måske går og tror at finde en rabatkode på nettet. Rabatkodesider samler rabatkoder på tværs af samtlige brancher, så du og andre forbrugere kan få glæde af at spare lidt penge. Disse kuponkoder kan ofte give alt mellem 5% – 30% rabat. Derfor giver det fantastisk god mening at kigge efter en kode, inden man handler.

Nogle gange vil det vise sig, at en given rabatkode ikke er aktiv. Det er svært for rabatkodesider hele tiden at sikre sig imod dette, da det i sidste ende er op til den enkelte butik, om de ønsker, at en given rabatkode skal være aktiv eller ej.

Det gælder dog for de fleste rabatkodesider, at kuponkoderne løbende bliver testet, så du som forbruger, ikke skal gå forgæves alt for ofte. Derfor mener vi, at det godt kan betale sig at bruge en smule tid på at finde en relevant kode. 

Slå til når de gode tilbud er der

Det kan sagtens betale sig at vente indtil eksempelvis Black Friday med at købe et nyt TV eller lignende. Kan man vente på, at varen kommer på tilbud, så er der naturligvis mange penge at spare. Black Friday, Cyber Monday eller blot januarudsalg er ofte garant for store besparelser. 

Vi ved dog godt, at det ikke altid er muligt at vente så længe. Derfor kan tilmelding til en butiks nyhedsbrev ofte også give god mening. Her vil der løbende blive opdateret med de rabatter, tilbud og store udsalgsperioder, en webshop måtte have. 

Det behøver ikke at være raketvidenskab, hvis man gerne vil spare lidt penge. Man skal dog gerne vide, hvordan dette gøres på bedst mulig vis. Derfor håber vi på, at ovenstående har kunnet give lidt inspiration til næste gang, du skal handle på nettet.