Foto: Shutterstoc

RKI kan ramme dig for livet hvis ikke du forholder dig til virkeligheden i jagten på et lån. Desværre oplever rigtig mange, at det er for nemt at låne penge og derfor ender de med kedelig gældsspiral.

Heldigvis er der råd til dem der gerne vil låne penge, det behøver nemlig ikke være sådan at du ender i RKI bare fordi du gerne vil låne. 

Læg et budget

Det er altafgørende for din økonomi at du har overblik over den. Det gælder faktisk ikke kun hvis du vil låne penge, men det gælder i almindelighed. Derfor skal du sætte dig ned og lave et budget. Mange af de hjemmesider på nettet der rådgiver om lån af penge nu tilbyder den slags hjælpe muligheder.

Et budget er din bedste økonomisk ven og rådgiver. Det hjælper dig med at træffe god, solide og økonomisk fornuftige beslutninger. Din ven hjælper dig ikke kun med om du har råd til en ny bil, et lån eller en ny mobiltelefon, nej et godt budget kan faktisk også hjælpe dig med at spare penge.

Det forholder sig nemlig sådan, at når man har overblik over sin økonomi, så er det også markant nemmere at spotte om der er overflødige elementer, som nemt kan skæres væk. Det kunne være at du engang har fået tilmeldt dig et ugeblad, som kommer med posten, du havde egentlig glemt alt om det og får det aldrig læst. Men overblikket i dit budget skema minder dig om det, og på den måde kan du få det meldt fra.

Mange af dem der låner uden et budget, ender i RKI

Det siger næsten sig selv, når man ikke længere har overblik over sin økonomi og så stifter gæld, så ender det med at man ikke har råd til at afdrage på gælden. Det betyder så får mange, at de igen stifter gæld for at have råd til udgifterne og afdrage på den gamle gæld.

Det er altså væsentligt at have et godt overblik over økonomien inden du stifter gæld. Skulle du alligevel være endt i et klatgælds mareridt, så der råd forude. Det er nemlig muligt at samle sine lån i det man kalder et samle lån. Og selvom RKI er et register over dårlige betalere, som skal forhindre personerne i at stifte yderligere gæld, så finder der faktisk lånemuligheder på markedet som hjælper disse personer. Du kan læse mere om det på laanpengetrods.dk, som og giver økonomisk rådgivning.