Hvis du står i en situation, hvor du har behov for at låne penge, har du formentlig en intention om at låne penge på mest fornuftig vis. Og i den forbindelse spekulerer du måske over, hvad der karakteriserer det bedste kviklån.

Det viser sig dog, at det ikke er muligt at give en klar definition på, hvornår et kviklån er det bedste. Man kan selvfølgelig godt vælge en række kviklån ud fra mængden, og hurtigt se at de er billigere end de resterende på markedet. Men mere specifikt kan det være svært at finde det bedste kviklån, hvis ikke man har sat sig ind i, hvilke parametre som er med til at bestemme prisen på et lån. 

Derfor vil vi i denne artikel give en fornemmelse af, hvorfor dit månedlige rådighedsbeløb er så vigtigt i jagten på det bedste kviklån

Når vi taler om rådighedsbeløb, er det vigtigt at du opstiller et realistisk og udførligt budget, inden søgningen på et kviklån for alvor kan gå i gang. 

Find dit rådighedsbeløb 

Dit rådighedsbeløb finder du ved at opstille et budget over de månedlige indtægter og udgifter. Udgifterne bør både dække over de faste og variable udgifter, så det hele regnes med. Når du derefter fratrækker udgifterne fra indtægterne, står du tilbage med det månedlige rådighedsbeløb, som er de penge som du har tilbage hver måned. 

Hvorfor er mit rådighedsbeløb så vigtigt? 

Grunden til at rådighedsbeløbet er så vigtigt, er, fordi det viser dig, hvor mange penge du på månedlig basis vil have til at afbetale på kviklånet. 

Når du vælger at finde et kviklån ud fra dit rådighedsbeløb, betyder det at du finder det bedste kviklån for dig og din økonomiske situation. Hermed kan der argumenteres for, at det bedste kviklån aldrig kan være en universel definition, fordi det afhænger af den enkeltes økonomi. 

Hvordan vælger jeg et kviklån ud fra mit rådighedsbeløb? 

Når du sammenligner kviklånene på markedet, bør du blandt andet undersøge, hvordan kombinationen af rente og løbetid er, på de enkelte lån. 

Hvis du har et relativt højt rådighedsbeløb, vil du formentlig have råd til at afbetale en god sum penge hver måned. Derfor kan det være en fordel for dig at vælge et lån som har en højere rente og en kort løbetid. Ved at vælge denne type kviklån, kan du formentlig spare penge på renter i det lange løb og samtidigt komme hurtigt af med lånet igen. 

Hvis du omvendt har et lavt rådighedsbeløb, skal du holde dig fra lån med en høj rente og kort løbetid. Løbetiden bestemmer i høj grad hvor mange penge du betaler til lånet hver måned, og med et lavt rådighedsbeløb, har du formentlig ikke mange penge til at afbetale på lånet hver måned. 

Derfor er det langt mere fornuftigt at vælge et kviklån, som har en længere løbetid og en lavere rente. På den måde bliver det månedlige beløb mindre, men du kommer dermed også til at bruge flere måneder på at betale lånet af. 

I en sådan situation er det vigtigt at huske på, at det hellere må tage lidt længere tid at betale lånet af end pludselig at stå i en situation, hvor pengene ikke rækker til at afbetale på lånet. 

Hvis man som låntager ikke overholder betalingerne på et kviklån, kan det hurtigt blive en uoverskueligt dyr situation at stå i – og netop derfor er det vigtigt at vælge et lån ud fra sit rådighedsbeløb.