At købe bolig er en stor beslutning, og det er sandsynligvis en af de største økonomiske beslutninger, som du kommer til at tage i dit liv.

Processen kan være kompleks og fyldt med begreber og beregninger, der kan være svære at forholde sig til – især hvis du er førstegangskøber. Derfor er det en klar fordel at søge professionel rådgivning hos en, der med garanti varetager netop dine interesser. Det gør en boligadvokat.

Korrekt rådgivning

Når du er på udkig efter drømmeboligen, er det ikke lige meget, hvor du søger rådgivning. En ejendomsmægler er ansat af sælger og repræsenterer vedkommendes interesser og ikke dine. Det er derfor vigtigt at overveje, hvor du kan søge rådgivning om dit boligkøb, så du er sikker på, at det er dine interesser og ønsker, der danner grundlag for rådgivningen. 

Ved at alliere dig med en boligadvokat vil du opleve et trygt boligkøb, da han eller hun kan sørge for, at der i en købsaftale bliver taget hensyn til dine interesser som køber. Netop købsaftalen er det vigtigste dokument i boligkøbsprocessen, da denne beskriver bolighandlens betingelser og vilkår. Købsaftalen udformes af sælgers ejendomsmægler, og som køber er det din egen pligt at sørge for, at dine interesser varetages. Dette kan en boligadvokat hjælpe med ved at gennemgå aftalen med dig. Husk derfor ikke at skrive under på en købsaftale uden advokatforbehold. 

Boligadvokater i København

Her i København findes der mange kompetente boligadvokater, der kan bistå med juridisk rådgivning hele boligkøbsprocessen igennem. En af dem er NemAdvokat, som har kontor i Glostrup. Her er du garanteret en boligadvokat, der sætter dine interesser først, og som assisterer dig hele forløbet igennem. Kunder hos NemAdvokat er glade for at samarbejde med dem og lægger især vægt på, at man får god og hurtig rådgivning, samt at advokaterne er sympatiske og engagerede. 

Er du på udkig efter drømmeboligen i Københavnsområdet, kan du altså med fordel alliere dig med NemAdvokat, der med garanti vil hjælpe dig godt igennem forløbet – uanset om du er førstegangskøber eller har prøvet det før.  

Ro på det københavnske boligmarked

I 2017 var der fart over feltet på boligpriserne i Region Hovedstaden, og de steg stødt. I 2018 er der dog faldet lidt mere ro over priserne, som ikke længere stiger i samme hæsblæsende fart. Tendensen med tårnhøje boligpriser i København ser altså ud til at aftage. Kommende boligkøberes præmisser ser således ud til at være væsentligt forbedret. Det er dog stadig vigtigt at søge rådgivning om prisen hos en professionel tredjepart, der kan hjælpe med at vurdere, hvorvidt prisen er rimelig.