Slagtergårdene skal nedrives, hvis det står til politikerne i Borgerrepræsentationen. Men det mener borgerne ikke kan være rigtigt. Foto:

Det kan ikke være rigtigt, at politikerne ikke lytter til folket, lyder det fra Merete Jürgensen, der som bekymret borger nu har stablet en demonstration på benene mod nedrivningen af Slagtergårdene.

– Vi skal stå med skilte og banner og møde politikerne direkte, inden de selv skal til møde på rådhuset, og så håber vi selvfølgelig at vi kan få politikerne til at ændre mening.  

Sådan lyder det fra Merete Jürgensen, der som bekymret københavner har taget initiativ til oprette en demonstration foran Københavns Rådhus på torsdag.

Hun har via Facebook inviteret sine medborgere og helt almindeling mennesker til at dele deres fælles frustration med kommunalpolitikernes beslutning, om at nedrive Slagtergårdene.

– Jeg mente, at der manglede en måde, hvor helt almindelige mennesker kunne udtrykke deres utilfredshed med beslutningen om at nedrive de her bygninger. Der er så mange, der er utilfredse med den her beslutning, så nu må politikerne lytte til os, siger Merete Jürgensen til KBH.dk.

Hun mener, at Slagtergårdene er særlig vigtige til at vise byens historie og Københavns udvikling gennem historien  

– Det fortæller os, hvor vi kommer fra. At der var dyr i byen og heste i byen og man må ikke glemme fortiden, og det gør man hvis man smadrer Slagtergårdene. Man kan græde over det om 50 år, men så er det for sent.

Slagtergårdene er værd at bevare, og det skal politikerne vide, mener Merete Jürgensen, der står bag demonstrationen. 

Bygningner er den sidste rest fra slutningen af 1800-tallet, hvor der stadigvæk blev slagtet dyr i København. 

– Det er nu at man skal bevare det gamle, ellers er det væk for altid, siger Merete Jürgensen. På Facebook har over 300 vist interesse for demonstrationen, og onsdag bliver det muligt for de bekymrede borgere at lave bannere og skilte, så man kan vise sin utilfredshed overfor kommunens politikere, inden Slagtergårdene muligvis for sin skæbne beseglet.

– Der er en skorsten, hvor der står 1887 på, det rager man bare ned. Det kan man da ikke? I stedet vil de bygge nye lejligheder, som slet ikke har nogen sjæl. Og så siger de altid, at der kommer cafeer i stueplan. Met er da møgkedeligt, og hvorfor skal der hele tiden bygges nyt til de allerrigeste, hvor de kan bo?, spørger Merete Jürgensen.

KBH.dk har fulgt sagen om Slagtergårdene, hvor Københavns teknik- og miljøudvalg godkendte lokalplanen og stemte for nedrivningen af Slagtergårdene 27. november. Den beslutning ærgrer medlem af Borgerrepræsentationen og byhistoriker Allan Myllius, der mener at kommunen begår en kæmpefejl ved at nedrive bygningerne. 

– Hvis de (Slagtergårdene, red.) forsvinder, vil kommende generationer blive henvist til museer og bøger, for at få et glimt af bydelens oprindelse. Det til fordel for et par og tredive velhaver ejerlejligheder. (…) Eftertiden vil der bare stå nogle boligkarreer uden sjæl og i særdeleshed uden historie, skriver Allan Myllius i et debatindlæg.

Hvis man vil deltage i demonstrationen, så kan man tilmelde sig eventet på Facebook, hvor der vil blive skrevet mere ud om mødetidspunkt.

Men efter planen skal demonstrationen starte allerede klokken 16 på torsdag, så det bliver muligt at ‘fange’ politikerne på vej til mødet i Borgerrepræsentationen, hvor Slagtergårdenes endelige skæbne skal afgøres.

Hvad er det: Demonstration til fordel for Slagtergårdene
Hvor sker det: Foran Københavns Rådshus 
Hvornår sker det: Torsdag 14. december klokken 16.00 

Nu er det afgjort: Slagtergårdene fra 1860’erne på Enghavevej skal rives ned