Illustration fra startredegørelsen. De nye byggeri er farvede. De hvide bygninger er eksisterende. Foto: Københavns Kommune

Bispebjerg Kollegiet og DSB Ejendomme er gået sammen om at udvikle et attraktivt bykvarter med familieboliger og ungdomsboliger mellem Lygten, Tagensvej og Frederikssundsvej.

Teknik- og Miljøudvalget skal den 26. februar tage stilling til en startredegørelse for et nyt bykvarter med blandet bolig- og erhvervsbebyggelse ved Nørrebro Bycenter. Det oplyser Byens Ejendom.

Der skal efter planen opføres 16.600 kvadratmeter familieboliger, 5.500 kvadratmeter ungdomsboliger og 2.300 kvadratmeter erhverv, som bliver tegnet af arkitekterne Arkitema for Bispebjerg Kollegiet og DSB Ejendomme, som står bag byggeplanerne.

Det svarer til 75 procent familieboliger og 25 procent ungdomsboliger.

De nye lejligheder og erhvervslokaler bliver placeret mellem Lygten, Tagensvej, Frederikssundsvej og S-togbanen i Bispebjerg.

Ifølge startredegørelsen, som er tilgængelig på Københavns Kommunes hjemmeside, rummer projektforslaget en bygning på 13 etager og 40 meter ved Tagensvej samt bebyggelser i tre til ni etager og op til 29 meters højde.

Illustration fra startredegørelsen. De nye byggeri er farvede. De hvide bygninger er eksisterende.

– De to grundejere, Bispebjerg Kollegiet og DSB Ejendomme, ønsker at udvikle projektområdet til et attraktivt bykvarter med blandet bolig- og erhvervsbebyggelse. Grundejerne er gået sammen om at udvikle en samlet bebyggelsesplan for deres to matrikler, der bortset fra to kollegiebygninger er ubebyggede, lyder det i startredegørelsen.

Byggeriet er højst i den nordlige del mod Tagensvej og langs S-togbanen, mens byggeriet er lavest mod de eksisterende boliger. Erhvervet indrettes hovedsageligt i de nederste etager af bygningerne langs Tagensvej.

Både Bispebjerg og Nørrebro Lokaludvalg er blevet hørt om sagen i den interne høring, og de er begge ifølge forvaltningen positive over for projektet.

Et lokalplanforslag, der skal muliggøre projektet, ventes at blive sendt i høring i efteråret 2018 og endeligt vedtaget i begyndelsen af 2019.

Vesterbro-borgere siger Frank Jensen imod: Vil have kæmpe park på ‘Lille Vesterbro’