Der er god grund til at gå ud og spise burgere på fredag. Der er nemlig mulighed for at få gratis drinks. Foto: Cocks & Cows

 Det er ikke altid at pengepungen ved, at det er blevet fredag.

Selvom man gerne vil give den gas og tage i byen, så er det langtfra nogen billig affære at både gå ud og spise og drikke natten væk – og da slet ikke sidst på måneden.

Men sådan behøver det ikke at være, og har man lommesmerter, så vil burgerrestaurantkæden Cock’s & Cows gerne hjælpe budgettet lidt på vej med en omgang fri bar denne fredag, der har fået navnet Freebie Friday.

– Vi fik ideen, da vi gerne vil sætte fokus på det første ord i vores navn Cocks, der jo står for cocktails og ikke haner eller noget andet, som folk går og tror. Det handler jo dybest set om vores grundide, med at sætte en bar op ved siden af køkkenet, og det vil vi gerne markere, siger Bo Fledelius, der er marketing manager hos Cocks & Cows, til KBH.dk.

Nu på fredag og den sidste fredag i hver måned, så bliver der klokken 20 trukket lod blandt kædens syv restauranter i København, hvilket man kan følge direkte på de sociale medier. Når valget er faldet på en heldig restaurant, rykker et hold bartendere ind bag disken og serverer en udvalgt cocktail kvit og frit til de tørstige gæster.

– Hver måned sætter vi fokus på en enkelt cocktail, og i denne måned hedder den Passion, og indeholder passionsfrugt. Så var har ligesom et tema for hver gang, hvor det andre gange kan være Gin og Tonic eller en Dark’n Storby, siger Bo Fledelius til KBH.dk.

Med initiativet vil Cock’s & Cows gerne skabe lidt ekstra fest og sende kunderne godt videre i byen – uden at det skal gå ud over den slunkne pengepung.

– Vi vil gerne sende vores kunder godt afsted i byen, og derfor har vi også valgt at lave eventet den sidste fredag i hver måned, hvor der måske ikke er så mange penge i pungen, siger Bo Fledelius til KBH.dk.

Københavnsk streetfood-mekka genopstår på ‘Reffen:’ Så stort bliver det nye madmarked på Refshaleøen