Her skal der efter planen anlægges en stor ny offentlig park. Foto: Google

Københavns Kommune vil anlægge en ny offentlig park på Dokøen og samtidig bygge en parkeringskælder ved Operaen med plads til 350 biler.

Lige nu er der bare en flad græsplæne, som står ubrugt hen, men snart kan der komme træer, bede og opholdssteder med læ for vinden og udsigt til vandet. 

Det fremgår af en startredegørelse, som Teknik- og Miljøudvalget har godkendt.

Projektet går ud på at anlægge en helt ny 19.000 kvadratmeter stor offentlig park på den sydlige del af Dokøen, som A.P. Møller Fonden ejer. Derudover skal der efter planen laves en parkeringskælder ved Operaen med plads til 350 biler og offentlige toiletter.

Formålet med forslaget er at flette naturen ind i en by, hvor det bliver mere og mere svært at finde plads til grønne oaser.

– Med projektet vil København få et nyt rekreativt område på Dokøen, som med Inderhavnsbroen har fået gode adgangsmuligheder fra Indre By, fremgår det af sagsfremstillingen fra Økonomiudvalget i Københavns Kommune.

– En park på Dokøen vil skabe nye rekreative muligheder centralt i Københavns Havn, som understøtter målsætningen i Fællesskab København om, at københavnerne i 2025 skal opholde sig 20 procent mere i byens rum.

Næste led i processen er, at der skal udarbejdes et kommuneplantillæg og en lokalplan over projektet, da gældende plangrundlag ikke giver mulighed for at etablere en park.

Derudover skal bygherre indhente forslag fra forskellige landskabsarkitekter.

A.P. Møller Fonden har længe ønsket at anlægge et grønt område på Dokøen, som i forvejen er meget bebygget. Et naturområde vil være et attraktivt tilflugtssted for byens borgere, mener Fonden, som er i løbende dialog med kommunen om projektet.

Kæmpe McDonald’s åbner ved Rådhuspladsen – søger 100 nye medarbejdere