Åbningen af skøjtebanen på Genforeningspladsen lader vente på sig. Foto: Shutterstock

Beboere i nærheden af Genforeningspladsen i Nordvest kan godt vente med at finde de gamle skøjter frem fra loftet.

Den længe ventede skøjtebane på Genforeningspladsen er ikke frosset til is, og derfor er den endnu ikke klar til leg og piruetter.

Det var ellers meningen, at borgere skulle kunne snørre skøjterne og tage en tur på isen i juleferien, men Københavns Kommune oplyser, at indfrysningen af skøjtebanen driller. Derfor er åbningen udsat på ubestemt tid.

Problemet skyldes både en hidtil uprøvet teknologi, og at vintervejret er for mildt i år. 

– Leverandøren har svært ved at få opbygget isen, og derfor er vi ved at få undersøgt, hvorfor isen ikke vil fryse, som den skal, og om der skal laves noget om ved banens opbygning, siger Rasmus Brandt Lassen, der er byggechef i Byggeri København i Økonomiforvaltningen.

Københavns Kommune har hyret en ekspert med viden om etablering og drift af skøjtebaner, som skal hjælpe med at løse udfordringerne, og derudover skal der foretages yderligere undersøgelser af årsagen til problemerne.

Genforeningspladsen, som ligger mellem Hulgårdsvej og Borups Allé i Nordvestkvarteret, har undergået en større renovation og stod færdig i maj 2017 med en ny 11-mands kunstgræsbane kombineret med et permanent anlæg til skøjtebane.

Det er endnu uvist, hvornår skøjtebanen åbner. Foto: Shutterstock

Men sidstnævnte volder altså problemer, og det er ikke til at sige, hvornår de er løst. Kommunen er dog optimistisk og satser stadig på at få skøjtebanen i Nordvest klar til vintersæsonen 2017/2018, omend med forsinkelser.

LÆS OGSÅ: Kun det bedste til vores børn

– Vi er ærgerlige over, at skøjtebanen ikke kan bruges af københavnerne som planlagt, og at det nye anlæg på Genforeningspladsen dermed ikke benyttes fuldt ud på nuværende tidspunkt, siger Mads Kamp Hansen, fritidschef i Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune.

Der er heldigvis mulighed for at skøjte udendørs på Frederiksberg Runddel, mens åbningen af skøjtebanen på Genforeingspladsen, der i øvrigt bliver Nordeuropas største, lader vente på sig. 

Kæmpe adrenalinpark åbner midt i shoppingcentret Field’s