Nap en afternoon tea under imponerende lysekroner på Det Kongelige Teater. Foto: Café August B

Det Kongelige Teater inviterer indenfor til afternoon tea, hvor gæster kan nyde en pause fra shoppingen med delikate kager og dampende engelsk te i overdådige rammer.

Engelske finger-sandwiches med agurk, flødeost og laks, sprøde hjemmebagte scones med marmelade, lemon curd og flødeskum, bittesmå fristende kager og et stykke chokolade til sidst. Det hele i følgeskab af dampende økologisk te, som varmer dig op indefra i vintermørket. 

Det britiske koncept ‘afternoon tea’ er flyttet ind på Café August B i Det Kongelige Teater, der i overdådige rammer under tunge lysekroner af krystal og gulddekorerede lofter på balkonfoyeren byder på en eftermiddagspause i særklasse.

Rasmus Randbøll, der er cafe- og barchef på Gamle Scene, fortæller til KBH.dk, at Café August B har serveret afternoon tea siden oktober, og at interessen for at slubre te af porcelæn med strittende lillefinger og gå ombord i et udvalg af pirrende kager er stigende.

– Vi har et rigtig flot hus, og da vi talte om, hvordan vi kunne udnytte vores lokation i byen lidt bedre, førte det til idéen om at byde på afternoon tea, og vi blev enige om at prøve det af.

Foto: Café August B

Foto: Café August B

For 195 kroner får man en pause fra indkøb og jag i de historiske og smukke omgivelser på balkonfoyeren med udsigt til Kongens Nytorv.

– For de penge får du afternoon tea-opsatsen, som er klassisk engelsk. Vi har ikke lavet om på det originale koncept. Der er trekantssandwiches, søde scones, forskellige små kager fra Meyers og et stykke chokolade.

– Dertil har vi en temenu med lækker te fra T Town, hvor du selv vælger din smag, hvorefter du får din egen lille tekande ned til bordet. For 245 kroner får man et glas champagne med i oplevelsen, siger Rasmus Randbøll og tilføjer, at balkonfoyeren ved Gamle Scene er det flotteste rum på Det Kongelige Teater foruden selve teatersalen.

– Der er udsigt over Kongens Nytorv, hele loftet er smukt dekoreret, og der er fyldt med forskellige statuer af personer inden for teaterverden. 

Café August B er opkaldt efter August Bournonville, der var balletmester på Det Kongelige Teater fra 1830-1877.

Konceptet med afternoon tea på balkonfoyeren er lidt specielt, idet det kun tilbydes på de dage, hvor der ikke er forestillinger.

Café August B forsøger at åbne op for, at teglade gæster kan komme ind fra gaden og få en autentisk afternoon tea, men for nu skal man bestille bord på forhånd via hjemmesiden.

Foto: Café August B

Foto: Café August B

Mellem jul og nytår er bordbestilling ikke nødvendig, så de næste par dage kan alle vandre ind på Gamle Scene, når de har brug for en eksklusiv pause fra udsalgsræset og gavebytteriet og lidt søde sager at sunde sig på. 

Det er Meyers, der står for driften af alle barer og caféer på Det Kongelige Teater. 

 

Foto: Café August B

Hvad sker der: Afternoon tea på Café August B
Hvor sker det: Det Kongelige Teater, Kongens Nytorv, København K
Hvornår sker det: De fleste dage 12-15.15. Se hjemmesiden for bordbestilling.

Gør et unikt fund: Forum på Frederiksberg holder kæmpe nytårsmarked