Snart skal Danske Bank flytte fra sin placering ved Kongens Nytorv. Foto: Danske Bank

Danske Bank har i en menneskealder ligget ved Kongens Nytorv, men nu skal bygningerne snart danne ramme for spritnye butikker og et stort hotel.

Ved Kongens Nytorv er der et par iøjefaldende bygninger, som straks springer i øjnene, hvis man som turist møder København for første gang.

Det er Magasin, Hotel D’Angleterre, Det Kongelige Teater og Danske Bank.

Men sidstnævnte skal snart rykke videre fra den centrale placering i hjertet af byen.

I marts blev Danske Banks hovedkvarter og adresser ved Holmens Kanal nemlig solgt til det skotske livsforsikringsselskab Standard Life for 1,4 millarder kroner.

Det er planen, at Danske Bank skal lægge sit fremtidige danske hovedkvarter som en del af Postgrunden, når byggeriet forventes at stå færdigt i 2021.

Salget omfatter 14 bygninger på adresserne Holmens Kanal 2-18, Laksegade 6-8 og 7-11 samt Asylgade 1, Vingårdsstræde 3 og Bremerholm 37, hvilket fremgår i et offentligt notat fra Københavns Kommune.

Danske Banks bygninger på Kongens Nytorv er blevet solgt og nu skal området udvikles. Foto: Danske Bank

I et notat fra Københavns Kommune, kan man læse, at det er tale om 14 bygninger.  Foto: Privat

Det 40.000 kvadratmeter store bygningskompleks rummer desuden fem fredede bygninger og en række bygninger med høj bevaringsværdi, der stammer tilbage fra genopbygningen af København efter branden i 1795.

Det er Aarstidernes Arkitekter, der er blevet hyret til at stå for udviklingen af projektet, der eftersigende inkluderer en blanding af åbne butikker i stueetagen og boliger og erhverv på de øvre etager – primært i form af mindre lokaler.

Teknik- og Miljøudvalget skal i slutningen af november i år tage stilling til planerne, og en endelig lokalplan for projektet forventes først vedtaget i oktober eller november 2018.

Populær ismand risikerer at miste sin plads på Bryggen: ‘Jeg har brugt syv år på at bygge min forretning op’