Det bliver en magisk, men også langvarig oplevelse at se alle tre 'Ringenes Herre' film.

Det bliver en lang og helt særlig oplevelse, når Cinemateket inviterer filmglade fans af JRR Tolkiens trilogi ind i biografmørket.

Det er over 10 år siden at filmtrilogien om ‘Ringenes Herre’ udkom i biograferne.  

Med New Zealands smukke natur som kulisse blev millioner af fans af bøgerne draget ind i universet med orker, troldmænd, episke slag og selvfølgelig den helt særlige ring, som hobbitten Frodo fik til opgave at skille sig af med. 

Nu kan fans af filmene snart få et kærligt gensyn med Gandalf, Bilbo, Legolas og de klamme orker, når Cinemateket inviterer til et helt særligt ‘Ringenes Herre’-maraton.

Lørdag den 6. Januar kan der sættes et sort fedt kryds i kalenderen, hvor alle tre film spilles i ét hug, og det er der mange fans af trilogien, der har indløst billet til.

– Der blev fuldstædig udsolgt på otte timer igår. Det er helt vildt og kom fuldstændig bag på mig, siger Bjørn Juul Andersen, der programredaktør for Cinemateket i København.

At se de tre film på én dag er en særlig krævende måde at gå i biografen på, og hvis kæresten tror, at der bliver tid til at shoppe eller tage til familefødselsdag, så kan hun godt pakke sig. Det er nemlig de helt særlige extended versioner af de Oscar-belønnede film der vises, hvilket betyder at de tre film sammenlagt tager 12 timer at se.

– Det er jo en ekstrem måde at se film på, og selvom jeg går meget i biografen, så har jeg aldrig siddet så mange timer i et sæde, så det bliver også spændende at prøve, siger Bjørn Juul Andersen, der selv er stor fan af serien.

I biografen kan fans få et kærkomment gensyn med Frodo, Legolas og Aragorn, når hele trilogien af ‘Ringens Herre’ vises på biograflærredet. 

– For mig er det jo min generations udgave af ‘Star Wars,’ og venner og bekendte havde spurgt mig, om vi ikke kunne få filmene på programmet. Jeg tror mange fans glæder sig til at se de her film, der ikke er blevet vist i biografen i mange år, siger Bjørn Juul Andersen til KBH.dk. 

Dagen begynder allerede 09.30 med gratis kaffe, hvorefter første film spiller. Der er åben bar under forestillingerne, og inkluderet i prisen er også middagsbuffet i Restaurant SULT, der ligger i Cinemateket.

Her vil restauranten endda forsøge at matche maden til hobbitternes overdådige ædegilde i filmene, så fans får den del af stemningen med. Hele herligheden slutter ved midnat, hvor rulleteksterne fra den trejde film i serien ruller over lærredet.

– Jeg håber at folk bliver glade for den her oplevelse og kan mødes til en øl bagefter i baren. Det kunne være sjovt, hvis folk kunne mødes over de her film, det håber jeg hvertfald på, siger Bjørn Juul Andersen.

Alle 140 billetter til arrangementet er altså udsolgt nu, men det kan ikke udelukkes at Cinemateket gentager successen på et senere tidspunkt. 

Kæmpe lagersalg: 70 procent rabat på nye og brugte cykler i næste uge