Hvis man ikke orker forbrugsfesten, så byder København på flere arrangementer i stedet.

Hvis man ikke vil deltage i forbrugsfesten, så findes der flere gode alternativer i København i dag.

Dagen efter Thanksgiving byder på en helt særlig dag for butiksindehavere, hvor priserne på alt fra maling til vaskemaskiner får et hug, når der afholdes Black Friday.

Det er traditionen tro i dag, men hvis man slet ikke føler for at deltage i den store forbrugsfest, så findes der indtil flere alternativer. 

På Saxogade ved Vesterbro i København kan man med god samvittighed bruge sine penge. 

Her har Settlementet nemlig besluttet at afholde Kind Friday, hvor at butikkerne har valgt at sætte priserne op i dagens anledning. 

Men det har et godt formål, da de ekstra penge skal bruges til at afholde værestedet ‘Gang i Gadens’ årlige julefest, for de københavnere, der ikke har så mange penge eller endda et tag over hovedet.

Gaden pyntes op med hjerter med kærlige budskaber i hele gaden og på Istedgade, som er lavet af brugere af  værestedet Gang i Gaden.

Desuden inviterer Saxogade til fællesspisning i gaden på Cafe Sonja fra klokken 18 til 21, hvor kokken Magnus Sonne, kendt fra Go´Morgen Danmark har sammensat en menu og står bag gryderne sammen med Sonjas personale.

Menuen koster 300 kroner, men man må gerne betale mere, da hele overskuddet går til værestedet Gang i Gaden.

Genbrug erstatter forbrug
Det er dog ikke det eneste alternativ til forretningernes rabatskilte og forbrugsfest. Kulturhuset Indre By har hele ugen budt på genbrugsarrangementer, og i dag er ingen undtagelse.

– Konceptet er, at du kan komme og tage, hvad du vil have uden nogen forpligtelser om at give. Du kan aflevere, hvad du vil af med uden at tage noget, men du kan også bytte dine gamle ting til nye gamle ting, mens du er der, skriver Københavns Kommune.

Og man kan virkelig bytte alt fra tøj, sko, legetøj, bøger og film, så der er nok ting at vælge mellem.

Fra klokken 16 og frem til 20 så vil DJ kollektivet Pladevennerne spille op, mens der kan fristes med billige øl og snacks af insekter, hvis man altså tør. 

Kæmpe lagersalg: 70 procent rabat på nye og brugte cykler i næste uge