Landets hurtigste el-tankstation åbnede 1. februar. Foto: CleanCharge

Århusgadekvarteret i Nordhavn kan bryste sig af at have Danmarks hurtigste el-tankstation.

Elbilejere i Nordhavn kan fremover oplade deres køretøj væsentligt hurtigere, end det hidtil har været muligt, efter at en splinterny el-tankstation P-hus Lüders åbnede 1. februar.

By og Havn oplyser, at den nye el-tankstation er opført i et samarbejde mellem selskabet CleanCharge Solutions ApS og By & Havn, som ejer P-hus Lüders. 

– Med 150kW-ladestanderen bliver det i fremtiden muligt at lade til 100 kilometers kørsel på sin el-bil på otte minutter fremfor 1-2 timer, som det tager på en almindelig ladestander, forklarer By og Havn, som står for at udvikle Nordhavn som bydel.

– Nordhavn er fremtidens bæredygtige bydel, og den nye hurtige el-tankstation ser vi fra By & Havns side som et naturligt tilbud til bydelens bilister. Vores målsætning er i det hele taget, at Nordhavn skal være stedet, hvor fremtidens energirigtige løsninger udvikles, afprøves og implementeres, siger udviklingschef Rikke Faaborg Jarmer fra By & Havn.

– Vi er rigtig glade for at være med til at åbne den hurtigste ladestander i Danmark, så beboerne og de besøgende i Nordhavn kan få en hurtig opladning af deres elbiler, tilføjer Claus Bildsøe Astrup, som er direktør for CleanCharge Solutions ApS.

Foruden selve opladningsfunktionen er tankstationen indrettet sådan, at By & Havn og Clean Charge får adgang til forbrugsdata og kendskab til det behov, der er for elopladning i en ny bydel, som Nordhavn, hvor højklasset kollektiv transport er den bærende del af bydelens infrastruktur.

Samarbejdet mellem By & Havn og CleanCharge er kommet i stand i kraft af partnerskabet EnergyLab Nordhavn, som består af 12 af Danmarks førende offentlige og private aktører inden for bæredygtig energi og bymiljøer i et unikt samarbejde.

EnergyLab Nordhavn bruger Nordhavn som et levende storbylaboratorium og demonstrerer, hvordan man kan samtænke el, varme, energieffektive løsninger og elektrisk transport i et intelligent og optimeret energisystem. 

El-tankstationen i P-hus Lüders er tilgængelig for alle via direkte betaling eller ved at scanne QR-koden ved ladeudtaget eller abonnement, som kan rekvireres hos CleanCharge.

Ladestanderne kan endvidere anvendes af udenlandske kunder. P-hus Lüders ligger i Helsinkigade 30 i Nordhavn.

Tankstationen kan benyttes af forskellige typer af elbiler. 

Københavns Rådhus søger kærestepar, som vil giftes på Valentinsdag