Ombygningen begynder allerede i denne uge. Foto: PR

Amager Centret vil i den kommende tid gennemgå en bemærkelsesværdig forvandling.

Amager Centret skal bygges om, så det bliver mere moderne og får flere butikker, nyt parkeringshus og et helt nyt udendørs torvemiljø.

Indkøbscentret lige ved Amagerbro Station åbnede i 1975, og med ombygningen føres arkitekturen tilbage mod det oprindelige urbane industrilook, som bygningen havde, da den blev opført for mere end 40 år siden. 

Ved ombygningen vil der bliver lagt vægt på, at centrets udtryk passer ind i bybilledet.

– I udviklingen af vores centre arbejder vi altid med stort fokus på at sikre, at de spiller sammen med den omkringliggende by, så der skabes en stærk sammenhængskraft og dermed en samlet set stærkere shoppingdestination, siger ejendomschef Eva Handest fra Danica Pension på vegne af Danske Shoppingcentre.

Kunder kan se frem til at shoppe i 20-30 nye butikker. Derudover bliver centrets 1. sal ændret.

Besøgende vil først og fremmest bemærke, at Amager Centret bliver åbnet op i gadeplan udendørs, så miljøet omkring centret bliver et naturligt centrum for bydelen.

– Den lille gård midt i centret, der tidligere primært har været brugt til renovation, omdannes til et grønt byrum, hvor en række restauranter og caféer fremover vil være med til at skabe et hyggeligt torvemiljø, oplyser center manager Kim Jensen.

– Vi arbejder på at skabe en anderledes og inspirerende shoppingoplevelse, som skal gøre Amager Centret til et mødested og samlingspunkt for Ama’rkanerne. Med masser af inspiration hentet i udlandet vil den fremtidige indretning skille sig markant ud fra den traditionelle centerindretning, siger han.

Når byggearbejdet begynder i denne uge, er det første skridt at rive det eksisterende parkeringshus ned, som ligger midt i indkøbscentret. Det nye anlæg, der i stedet skal gøres plads til, vil kunne rumme endnu flere biler på Amager.

Det nye indkøbscenter bliver større og mere moderne.

Derudover giver det moderniserede parkeringshus mulighed for flere butikker på 1. sal og en udvidelse af gangarealet, så kunderne kan gå hele vejen rundt på etagen.

Amager Centret er ejet af Danica Pension og administreres af Deas. Ombygningen af Amger Centret ventes at være færdig i slutningen af 2019.

Historien bag de gamle gader i Indre By: Sådan har ‘de latrinære stræder’ fået deres navn