Arkivfoto fra en helt anden operaforestilling et helt andet sted. Foto: Polfoto

Folkehuset Absalon på Vesterbro inviterer igen indenfor til det populære arrangement Øl & Opera.

Hvis du altid ender med at tage en tur i biffen med en pose bland selv-slik i skødet, når du skal undslippe hverdagens pligter og forkæle dig selv efter en lang arbejdsdag, så har Folkehuset Absalon et alternativt tilbud til dig – hvis du trænger til at opleve noget helt andet end det sædvanlige.

Den gamle kirke på Sønder Boulevard bliver fyldt med rungende klang, dybe følelser og kolde øl, når det populære event Øl & Opera vender tilbage tre gange i henholdsvis februar, marts og april. 

Begivenheden er både for begyndere og entusiaster.

– Har du aldrig hørt opera før? Frygter du det en smule, eller elsker du det allerede det højt? Kom med til ægte opera med professionelle sangere i et uformelt setup, når Absalon igen holder Øl & Opera, skriver Folkehuset Absalon om arrangementet på Facebook.

Det bedste ved ‘Øl & Opera’ er måske, at det både er uformelt og rasende billigt. 

– Her behøver du ikke tage det fine tøj på og sidde ret i sædet i fire timer – drik en øl, hyg dig, kys din kæreste og lad operaen omringe dig, når vi omdanner salen til en musikalsk slagmark.

Forestillingen er alle tre dage ‘The Bear’ af William Walton. Den dramatiske historie handler om enken Popova, som i sorg over sin afdøde mand har svoret aldrig at forlade sit hus igen.

– Hendes tjener Luka forsøger at lokke hende ud, men imidlertid dukker den uhøflige Smirnov op og forstyrer hende i hendes sørgende periode, idet hendes afdøde mand skyldte ham penge for havre til hesten Toby. Hun prøver at smide ham ud, men han nægter at forlade huset, før han har fået sine penge. Med andre ord: Drama!

Operaen varer godt en time og billetten, der kan købes forud for arrangementet på billetto.dk, koster kun 30 kroner. Der bydes hele aftenen på vin, drinks og masser af øl i baren. 

Hvad sker der: Øl & Opera
Hvor sker det: Folkehuset Absalon, Sønder Boulevard 73, København V
Hvornår sker det: 21. februar, 21. marts og 18. april

Lys i vintermørket: Gå på opdagelse i interaktiv ballonskov på Islands Brygge i hele februar