Frivilligt arbejde i udlandet eller København er den ideelle mulighed for, at bidrage til samfundet og samtidigt få nogle store oplevelser. Mulighederne for at give en hånd med er næsten endeløse.

Når snakken falder på frivilligt arbejde, er mulighederne mange. Man kan få lov til at hjælpe her, der og alle vegne, og finde lige det frivillige arbejde, der passer bedst til de kvalifikationer man selv har. Både i København, men også i Asien, Afrika eller Mellemøsten, kan man få en oplevelse, mens man giver en hjælpende hånd. Og den hjælpende hånd er ikke kun værdsat, den giver også værdifuld livserfaring. Herunder er listet nogle af de områder, der har brug for mange frivillige hænder i hovedstaden. 

Frivilligt arbejde i udlandet

Nej, frivilligt arbejde i udlandet er ikke i København. Men det frivillige arbejde i udlandet kan få en stor værdi for de københavnere der tager afsted. Man får ikke bare en stor oplevelse, ved at opleve de forskellige kulturer i Asien eller Afrika, men man kan også få værdifuld erfaring med sig, som man kan bruge i sit frivillige arbejde i København. 

Mellemfolkeligt Samvirkes frivilligprogram i Udlandet, Global Contact, fortæller også, at frivilligt arbejde i udlandet er et populært valg, og at indenfor de seneste fem år er antallet af frivillige de sender ud i verden næsten fordoblet.

Hjælp de socialt udsatte

Ligesom frivilligt arbejde i udlandet, hvor man hjælper de svage i et andet land, kan man også i København hjælpe dem, der er socialt udsatte. Mulighederne for at hjælpe socialt udsatte er mange, og man kan finde lige netop den type af borgere, man tror, man bedst kan bidrage til at hjælpe. 

Det kan være for børn og unge, eller måske har man lyst til at hjælpe de socialt udsatte kvinder. Mulighederne er i hvert fald mange, og i Københavns Kommune er der en oversigt over, alle de steder der bruger frivillige til socialt udsatte, så har man lyst til at bevæge sig den vej, kan man passende kigge på den.

Bliv frivillig i det fri

Elsker du også København for de skønne udearealer? Så har du muligheden for, at bidrage til vedligeholdelsen af Danmarks hovedstad gennem frivilligt arbejde. København rummer et utal af naturområder, og i nogle af disse, kan man som frivillig hjælpe til med at lave høstearrangementer eller passe dyr. Ligeledes kan man hjælpe til med at passe blomsterkasser rundt om i kommunen, og så kan man gøre det lige der hvor man selv bor. 

Går man og er irriteret over, at der ikke alle steder i byen er lige rent, kan man også som frivillig bidrage til affaldsindsamling. Københavns Kommune har en frivilligtrailer, der indeholder både snappere, handsker og affaldsposer. 

Mulighederne for at bidrage med frivilligt arbejde i København er altså rige. Hvad end man trækker erfaring fra frivilligt arbejde i udlandet med sig eller ej, så kan man gøre en stor forskel, for nogle mennesker der virkelig har brug for det, eller for det område man bor i.