Foto: Shutterstock

Efter to et halvt års kamp kan børnene i en rideklub i København nu ånde lettet op. Fritidklubben fortsætter, da bygningen har fået nye ejere.

– Vi er dybt taknemmelige over, at politikerne har taget vores børn alvorligt. Det har været så stort for dem, at se at et barn på 10 år har kunnet gøre en forskel.

Sådan lyder det fra Marianne Pedersen, der er daglig leder i Rideklubben Ridevenner på Artillerivej på Amager. 

I over to år har institutionen og dens 100 tilknyttede børn i alderen 10 til 18 år kæmpet for at beholde deres rideklub i den gamle ballonhangar, som har set bedre dage.

Den helt særlige bygning er præcis 100 år gammel og blev i sin tid brugt af hæren til at opbevare en observationsballon, som kunne sendes op og holde øje med artillerinedslag, når hæren skød under øvelser.  

Men efter 100 års vind, vejr og slid, måtte måtte bygningen spærres af i april 2015, da der var fare for at dele af bygningen kunne kollapse.

Siden har københavnske forældre og de cirka 100 børn, der er tilknyttet institutionen kæmpet for at finde en ny ejer til ballonhangaren fra staten, så institutionen ‘Rideklubben Ridevenner’ kunne beholde deres tilbud, hvor børn i byen kan ride og passe heste.

Det er denne ballonhangar, som Realdania har købt. Foto: Rimas Steponaitis – arkitekturbilleder.dk

Dermed kan rideklubben for de cirka 100 københavnske børn bevares. Foto: Facebook

– Vi har haft nogle super forældre, der har gjort politikerne opmærksomme på den her sag. Børnene har også virkelig kæmpet og ikke givet op, men har samlet underskrifter ind og aktiveret folk. De ville også gerne ind og demonstrere på Rådhuspladsen, men det var jo slet ikke nødvendigt, siger Marianne Pedersen til KBH.dk.

Det har været staten, som har skulle afhænde ballonhangaren til nye ejere, og her har den private forening og bygningsfond Realdania By og Byg trådt til og købt ejendommen.

– Det er et fantastisk projekt og et fint kulturmiljø, som vi gerne vil være med til at bevare, og jeg er jo rigtig glad for, at vi dermed kan bevare en helt unik bygning, siger administrerende direktør for Realdania By og Byg, Peter Cederfeldt til KBH.dk.

Ballonhangaren er nemlig som bygning en helt særlig perle, der er værd at bevare, fastholder Peter Cederfeldt.

– Ballonhangaren som bygning er ekstrem sjælden. Der findes så vidt vi ved kun to i Europa, den ene ligger i Berlin og den anden på Amager, og derfor er bygningen også fredet, siger han.

Med de nye ejere på plads, skal bygningen nu restaureres og moderniseres, og det tager tid, da børnene skal have glæde af rideklubben i hele perioden.  

– Vi regner med at restaureringen tager to år, og imens skal de øvrige bygninger kunne bruges, så vi ikke skal til at lukke rideskolen. Den skal simpelthen kunne fortsætte under restaureringen, og det er også en del af aftalen med Københavns Kommune, understreger Peter Cederfeldt til KBH.dk  

Rideklubben får dermed lov at bestå i mange år endnu, da Realdania lejer bygningerne ud til Københavns Kommune, hvor der er indgået en 25-årig lejekontrakt mellem parterne. 

Populær ny bydel i København: Her er der solgt flest lejligheder i år