Peter Madsen skal fortsat sidde varetægtsfængslet for drabet på Kim Wall i sommer. Foto: Tobias Nicolai

Peter Madsen er frivilligt gået med til at forblive varefængslet i sagen om drabet på den 30-årige svenske journalist Kim Wall.

Københavns Byret skulle i dag have taget stilling til 46-årige Peter Madsens varetægtsfængsling i sagen om drabet på den svenske journalist Kim Wall, men retsmødet blev aflyst, før dommeren nåede at afgøre, om fængslingen skulle forlænges.

Den drabssigtede ubådsejer har nemlig igen valgt at blive bag tremmer frivilligt, som det også skete inden sidste retsmøde. Derfor er der ingen grund til at afholde retsmødet i dag. Det oplyser hans forsvarsadvokat Betina Hald Engmark til Ekstra Bladet:

– Min klient og jeg har dags dato meddelt anklageren, at han (Peter Madsen, red.) er indforstået med en fortsat fængsling i fire uger uden fremstilling for retten.

Selvom Peter Madsen frivilligt sidder varetægtsfængslet for drabet på 30-årige Kim Wall de næste fire uger, så nægter den 46-årige ubådsbygger sig fortsat skyldig i alle sigtelserne mod ham. Han fastholder, at der skete en ulykke ombord på ubåden 10. august, som tog livet af den unge kvinde.

Han erkender til gengæld at have parteret Kim Wall efter hendes død og smidt ligdelene i vandet.

Specialanklager Jakob Buch-Jepsen fra Københavns Politi siger, at man forventer at have den præcise ordlyd af anklagerne mod Peter Madsen klar inden nytår.

I samme forbindelse ventes til at komme frem, hvilken straf anklagemyndigheden vil gå efter.

Retssagen mod Peter Madsen begynder efter planen 8. marts 2018 og fortsætter indtil 25. april 2018 i Københavns Byret.

Den forsvundne by: Sådan har du aldrig set København før