Parret snød statskassen og kan nu se frem til en klækkelig bøde og en tur i fængsel. Foto: Shutterstock

Et kreativt kærestepar udførte opgaver for blandt andre Københavns Kommune via deres byggefirma. Men de fuskede massivt med skat og moms, og nu er hammeren faldet.

Et kærestepar fra Helsinge i Nordsjælland har fået en bøde på ikke mindre 10 millioner kroner. Det fremgår af en dom, som blev afsagt ved Retten i Helsingør tirsdag, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Kæresteparret er blevet dømt for at have snydt statskassen for omkring otte millioner kroner i skat og moms via deres byggefirma, som blandt andet udførte opgaver for Gentofte og Københavns Kommune. 

Svindlen foregik for tre-fire år siden, men parret er først blevet fældet nu, efter at 3F begyndte at interessere sig for, hvordan byggefirmaet aflønnede deres mange polske medarbejdere.

Fagforbundets mistanke mod parret, som drev deres firma under navnene Ejendomsrenoveringen af 2009 A/S og Our Houses A/S, som var indregistreret i parrets villa i Helsinge, førte til en kendelse i 2015. Her blev det besluttet, at kæresteparret skyldte 65 polske arbejdere i alt 19 millioner kroner i manglende løn og feriepenge.

3F indgav en konkursbegæring, da den svimlende regning ikke blev betalt, og herefter var det boets kurator, der anmeldte direktør og bestyrelsesformand for den omfattende skat- og momsvindel, som altså ledte til en dom tirsdag.

Kvinden forsøgte i retten at lægge skylden over på sin kæreste, da hun forklarede, at hendes job som bestyrelsesformand var proforma, og at manden stod for den daglige drift af firmaet, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Men hun slap alligevel ikke. Retten fandt, at hun som formand har et medansvar i sagen.

Ud over en betinget dom på ét års fængsel og 200 timers samfundstjeneste skal hun betale en tillægsbøde på 2.940.000 kroner. 

Hendes kæreste har dog fået den største straf af de to: To års ubetinget fængsel og en tillægsbøde på 7.430.000 kroner.

Klik her for at blive medlem af vores Facebook-gruppe KBH.

Rie blev brændt af på sin bryllupsdag: Få timer før vielsen kom hjælpen fra uventet side