Den 42-årige mand med rockerrelationer skjulte et stort parti hash og en AK-47. Foto: Politiet

En 42-årig mand er blevet idømt 10 år bag tremmer, efter at han blev taget med et stort parti hash og et skarpladt maskingevær.

10 år bag tremmer.

Sådan lød dommen i Københavns Byret i dag, hvor en 42-årig mand med tilknytning til rockermiljøet sad på anklagebænken.

I forbindelse med et større efterforskningsarbejde fandt en specialafdeling i politiet frem til manden, der gemte cirka 270 kilo hash samt et maskingevær af typen AK-47 samt et magasin og tre tilhørende skarpe patroner. 

Den 42-årige mand blev i 2014 prøveløsladt fra en tidligere dom for manddrab i 2006, hvor dommen havde en prøvetid på fem år.

Derfor blev mandens reststraf på i alt 1.952 dage udløst, og det betyder, at han nu får en ekstra lang fængselsstraf på i alt 10 år.

– Solidt efterforskningsarbejde i Særlig Efterforskning Øst førte frem til anholdelsen af den 42-årige og medførte, at 270 kilo hash samt endnu et automatvåben blev fjernet fra gaden. Jeg er tilfreds med, at retten fulgte mit synspunkt om at udløse reststraffen, siger senioranklager Lasse Biehl.

Det var et maskingevær som dette af typen AK-47 samt tre skarpe patroner, som politiet fandt i mandens besiddelse. Foto: Shutterstock

Den 42-årige mand er nu varetægtsfængslet og udbad sig i retten betænkningstid i forhold til, om han vil anke dommen.

Hjemløse går hundekold vinter i møde – og de mangler støvler og varmt tøj