Overskuddet fra juletræssalget går direkte til Aktivitetscentret Sundholms arbejde med at hjælpe hjemløse, misbrugsramte og socialt udsatte borgere. Foto: Aktivitetscentret Sundholm

Hvis du skal have et juletræ i år, og du samtidig ønsker at støtte et godt formål, så kan du overveje at slå et smut forbi Amager eller Nørrebro.

Det er efterhånden blevet en tilbagevendende tradition, at brugere fra Aktivitetscentret Sundholm sælger juletræer til borgere og virksomheder i København fra centret på Sundholmsvej 18 på Amager. 

Overskuddet fra salget går til at hjælpe byens mest udsatte borgere, og forretningen er blevet en så stor succes, at Aktivitetscentret Sundholm i år hjælper Kirkens Korshær i Hillerødgade på Nørrebro med at etablere et lignende tiltag. 

Juletræerne er af god kvalitet og sælges til rimelige priser.

 

 

Jesper Paaske, der er kommunikationsmedarbejder på Aktivitetscentret Sundholm, fortæller til KBH.dk, at juletraditionen har stået på i fem-seks år nu. 

– Pengene går til vores sociale arbejde på Sundholm. Vi har tidligere dedikeret pengene til en ferietur for brugerne, og det kan være noget tilsvarende i år. Men vi har ikke lagt os fast på noget endnu. Det kan også være nogle mindre sociale arrangementer eller virksomhedsbesøg, men noget, der ligesom relaterer sig til det sociale arbejde, vi laver, siger han.

Juletræerne koster mellem 140 og 420 kroner. Foto: Aktivitetscentret Sundholm

 

Salget sker over 15 dage. Foto: Aktivitetscentret Sundholm

 

Han forklarer, at brugerne af Aktivitetscentret Sundholm hører til de allermest udsatte i samfundet, og at juletræssalget har været en forrygende succes, fordi det giver de hjemløse en følelse af at høre til og skabe noget af værdi: 

– Det startede meget småt, men nu er det blevet lidt mere etableret. Det skaber nogle gode møder mellem vores brugere og lokalsamfundet, og det giver vores brugere ekstremt meget, at de har noget at lave. At de bliver anerkendt for deres ressourcer. Det er noget helt unikt.

 

 

– Vores brugere er hjemløse, som har andre problemer end bare hjemløshed. Det er typisk misbrug eller psykisk problemer. Det er ligesom den hårde kerne, der kommer hos os, siger Jesper Paaske til KBH.dk.

Han tror desuden, at juletræssalget er gået godt, fordi københavnerne er villige til at tage langt for at få fingrene i et juletræ, når pengene går til et godt formål.

Det er ‘den hårde kerne’, der kommer hos Aktivitetscentret Sundholm, fortæller kommunikationsmedarbejder Jesper Paaske. Foto: Aktivitetscentret Sundholm

 

– Det er en god forretning. Det er også en af grundene til, at vi bliver ved. Folk kommer, fordi de ved, at de støtter et godt formål. De kunne have købt juletræer mange andre steder i byen, men de vælger at køre helt til Amager.

Du kan betale med MobilePay og Dankort på stedet, og priserne ligger mellem 140 og 420 kroner afhængig af størrelsen på træet. Alle træerne er af normannsgran.

 

Hvad sker der: Hjemløse sælger juletræer
Hvor sker det: Aktivitetscentret Sundholm, Sundholmsvej 18, Amager + Kirkens Korshær, Hillerødgade 64, Nørrebro
Hvornår sker det: Tirsdag og torsdag 13-18 + lørdag og søndag 10-16

Nu er det afgjort: Slagtergårdene fra 1860’erne på Enghavevej skal rives ned