Mangler du farver og nips i dit hjem? Så ryd kalenderen på lørdag. Foto: Absalon

Folkehuset Absalon på Vesterbro åbner dørene for keramikglade københavnere på lørdag. Flere end 8.000 har vist interesse for begivenheden.

Der bliver godt fyldt op med keramik og julehygge og nysgerrige besøgende i den gamle kirke, når Folkehuset Absalon og keramikbutikken Yonobi slår pjalterne sammen og inviterer indenfor til et kæmpe julemarked lørdag 9. december.

Interessen for farverigt og kreativt keramik er vokset de senere år, hvilket den store interesse for begivenheden også bekræfter. Tusinder har meldt deres ankomst på Facebook.

For få år siden var keramik ellers mest noget, de fleste forbandt med bedsteforældre og gamle dage, men støvet er i den grad blevet pustet af de glaserede krukkers image. Nu kan folk ikke få nok.

Foto: Yonobi

Foto: Yonobi

Nanna Egebjerg Jensen, som er indehaver af butikken Yonobi, der ligger i Ny Kongensgade i Indre By, har et bud på, hvorfor keramik pludselig er blevet så populært igen.

– Jeg tror, det handler om, at der er opstået en generel interesse for det håndlavede og for de traditionelle håndværk, heriblandt keramikfaget. Derudover så er keramik en skøn måde at få nogle helt unikke ting ind i sit hjem, som samtidig ikke kun er til pynt, men som kan bruges i ens hverdag, siger hun til KBH.dk.

Nanna Egebjerg Jensen har i samarbejde med Absalon skaffet en stribe dygtige keramikere, hvis håndlavede arbejde vil være at finde i Folkehuset Absalon på lørdag.

– Man kan forvente at blive præsenteret for keramik i alle dets skønne afskygninger og møde en masse fantastiske danskere kunstnere og høre om deres håndværk. Derudover vil der i flere stande være mulighed for at få fat i helt særlige unikaværker, 2. sortering, markedstilbud mm. Så der er god chance for at få nogle unikke og skønne julegaver med sig hjem, fortæller Nanna Egebjerg Jensen til KBH.dk.

Foto: Yonobi

Foto: Yonobi

Hvis man bare drømmer om virkelig at mærke, at det er december, er der også rig mulighed for det:

– Flere stande kommer til at sælge håndlavet keramik-julepynt, og Absalon spiller jule-musik og serverer julegodter i deres skønne café. 

Læs mere om begivenheden på Facebook.

Hvad sker der: Keramikmarked og julehygge
Hvor sker det: Folkehuset Absalon, Sønder Boulevard 73, København V
Hvornår sker det: 9. december klokken 10-16

Carlsberg har i al hemmelighed åbnet et nyt bryggeri på Vesterbro