Det internationale udstillingssted for fotografi, Fotografiska, som hører hjemme i Stockholm, planlægger et nyt partnerskab i København.

Det internationale udstillingssted for fotokunst Fotografiska flytter ind på Papirøen.

Fotografiska i Stockholm, som er verdens største udstillingssted for nutidig fotokunst, er i dialog med Københavns Kommune om at åbne en afdeling på Papirøen.

– Det bliver en helt ny type mødested i København, som blander fotografisk kunst med madkultur, bar, scene, talks og værested for samtale og samvær på samme måde, som Fotografiska Stockholm fungerer, oplyser Københavns Kommune.

– Vi er så begejstrede for, at Fotografiska nu skal etableres i en af Europas mest vibrerende og smukke byer. At det så også er i vores naboland, er bare helt fantastisk. Fotografiskas vision er at inspirere til en mere ansvarsbevidst verden, og vi er overbeviste om, at interessen for en mere bæredygtig verden er stor i Danmark, siger grundlæggeren af Fotografiska Jan Broman.

Fotografiska blev grundlagt i Stockholm i 2010 og har siden tiltrukket 500.000 besøgende om året – både lokale gæster, internationale turiser og fotointeresserede fra hele landet. Københavns Kommune håber, at en dansk afdeling kan blive lige så succesfuld.

Med placeringen på Papirøen bliver møde- og udstillingsstedet under alle omstændigheder nemt for borgere og turister at komme til via Inderhavnsbroen. 

Kultur- og Fritidsudvalget arbejder desuden på at flytte Christianshavns Bibliotek til Papirøen, og politikerne håber, at et samarbejde mellem biblioteket og Fotografiska vil være udbytterigt.

– Jeg er interesseret i at få så meget kultur på Papirøen som muligt. Derfor er jeg glad for, at Fotografiska har vist interesse for København. Med et nybygget bibliotek er der en unik mulighed for at bygge bro mellem to institutioner, og derfor hilser jeg et partnerskab velkommen, siger kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen.

Københavns Kommune planlægger at involvere Fotomiljøet i København, særlig Fotografisk Center og Copenhagen Photo Festival i planerne og gå i dialog med dem om mulighederne ved et fremtidigt samarbejde med Fotografiska i København.

Fotografiska vil desuden åbne afdelinger i London og New York. 

Claus Meyer åbner café i kælderen på Københavns Rådhus