Pressefoto

En af Copenhagen Jazzfestivals største scener får nyt hjem i 2024 med 10 dages musik i topklasse. I mere end 10 år har Roots & Jazz præget Nørrebro under Copenhagen Jazzfestival, og har vundet både publikums hjerter og international anerkendelse som en af de mest populære scener under festivalen. Festivalen er groet ud af rammerne på Balders Plads og præsenterer i år 29 koncerter på Den Røde Plads 5.-14. juli. Og der bliver meget at glæde sig til…

Programmet, der er en blanding af blues, RnB, neo soul, jazz og afrobeat, inkluderer grammyvinderen Judith Hill(US), afrobeat-legenden Zap Mama(B), hiphop-kollektivet Butcher Brown(US) ,platinsælgende Robert Finley(US) Eliel Lazo afro cuban ceæebration feat Iris Gold samt den danske publikumsdarling JJ Paulo

Festivalen byder på nyt samarbejde med festivalen Ruby and Friends, der præsenterer en hel dag med topnavnene Alune Wade(SEN)Butcher Brown(US) og saxofon-kometen Tivon Pennicot(US) fra Brooklyn, NYC.

Derudover vender det velkendte Tønder Festival Takeover tilbage med den succesfulde sangskriver Rikke Thomsen, New Orleans-baserede rootsrocker Luke Windslow King samt fænomenale Elephant Sessions, der mixer elektronisk musik med traditionel keltisk musik fra Skotland.

Musikalske nedslagspunkter

Senegalesiske Alune Wade er et kapitel for sig. Han er en artist, der med garanti kommer til at headline internationale jazzfestivaler i de kommende år. Hans originale sangskrivning og sans for at inkorporere afrikanske rytmer med groovebaserede baslinjer gør ham unik. Det er medrivende og musikalsk. Hans kommende samarbejde med baslegenden Marcus Miller fortæller alt om, hvor han er på vej hen musikalsk.

Platinsælgende Robert Finley fra Bernice, Louisiana(US), er på kort tid blevet et stort navn på den amerikanske rootsscene. Hans rå og vejrbidte soulvokal går i hjertet på de fleste. Stjerneproduceren Dan Auerbach beskriver sit første møde med ham sådan her:

‘He walked right through the studio door wearing a 3/4 leather duster, leather pants, snake skin boots, leather cowboy hat and the biggest voice I have ever heard in my life…’

Zap Mama er intet mindre end en afrobeat-legende, der pionerede genren i New Yorks neo soul-miljø i midten af 1990-erne. Hendes musikalske aftryk på prominente artister som Erykah Badu, The Roots og Prince fortæller en historie om, hvor vigtig en artist hun har været og stadig er. Roots & Jazz præsenterer Zap Mama i et yderst interessant samarbejde med basvirtuosen Ida Nielsen – et match made in funk heaven.