Foto: Jakob Melgaard

default

Den 14. januar 2024 krones Kong Frederik d.10. og kl. 18.00 vil Tivoli affyre det største fyrværkeri i Tivolis historie. Både for at fejre den nye Konge og Dronning og for at takke Hendes Majestæt, Dronning Margrethe den 2. Fyrværkeriet forventes at kunne ses over hele hovedstaden samt i en række forstæder.

Der er udsigt til en længerevarende fyrværkerihyldest på himlen, hvor der også affyres raketter op til 180 meters højde. Fyrværkerishowet i Tivoli indeholder blandt andet særlige ladninger, der danner røde hjerter på himlen, og finalen er holdt i Dannebrogs rød-hvide farver. Borgerne i København og omegn kan se frem til, at forlystelseshavens fyrværkerimester bl.a. affyrer 1251 stjerner, 2.651 bombetter og 1251 store romerlys med mere.

Tivolis direktør Susanne Mørch Koch siger:”Med Tivolis store fyrværkeri byder vi det nye kongepar velkommen og takker Hendes Majestæt Dronning Margrethe for den scenografi, der igennem de sidste 52 år har fortalt historien om Danmark til hele verden inklusive danskerne selv. Dronningen har med sikker hånd tegnet en ramme om Danmarkshistorien, der blander og balancerer tradition og fornyelse. Det kræver en særlig kunstnerisk følsomhed at farvelægge historien som en fortælling med både tyngde og humor. En lyst til at overraske og forundre. Ja, til altid at være som aldrig før. Den lyst til at regere med al den magi og fantasi, der gør vores kongerige til noget særligt, genkender vi hos den kommende Kong Frederik og Dronning Mary. Og selv om vi ikke er Kongens Have, er både Kongen og Dronningen altid velkommen i vores. Tillykke til Kong Frederik og Dronning Mary.”

Et særligt fyrværkeri
En særlig omstændighed gør det muligt at lave hyldestfyrværkeriet endnu mere iøjnefaldende end sædvanligt, nemlig at Tivoli holder vinterlukket. Derfor kan Tivolis fyrværkerimester bruge både Koncertsalens tag og Plænen som affyringsramper. På den måde kan der bruges mere krudt på fyrværkeriet, så det på den måde kommer højere op og giver større lyseffekter på himlen.

Tivolis fyrværkerimester Gunnar B. Knudsen siger:
”Der er tale om det største enkeltstående fyrværkerishow i min tid i Tivoli. Det kan kun lade sig gøre fordi, at der ikke er gæster inde i forlystelseshaven. Alene det, at vi kan affyre fra Plænen giver os nogle usædvanlige muligheder for et større og mere iøjnefaldende fyrværkeri, så opfordringen herfra må være at kigge mod Tivoli, for der kan gå årtier, før vi igen kan lave en så markant fejring”.

Historisk
Der er tale om det største fyrværkeri i hele Tivolis 180-årige historie. Det 12 minutter lange fyrværkeri forventes at kunne opleves over hele hovedstaden samt i en række forstæder, hvis vejret arter sig.