Få taget et professionelt foto af din bagdel, som efterfølgende bliver sat til salg. Pengene går til velgørenhed. Foto: Kim Wyon

Giv din rumpe til velgørenhed. Du vælger selv, hvilket humanitære formål din bagdel skal støtte. Til gengæld får du en frigørende oplevelse ud af det, lover fotografen bag konceptet.

Hvis du mangler den perfekte julegave til manden eller kvinden, der har alt, så behøver du ikke lede længere.

Indehaveren af Rumpegalleriet på Østerbro deler lige nu gratis gavekort ud til alle, der kigger forbi galleriet i Ryesgade. Gavekortet kan bruges til et photoshoot af din egen eller en bekendts bagdel, som senere bliver udstillet og sat til salg i galleriet. 

Du vælger selv, hvilket velgørende formål pengene fra salget skal gå til – og samtidig får du en ret fed oplevelse ud af det, lover Rumpegalleriets indehaver Kim Wyon:

 

– Det frisætter den lille rebel indeni, og man mærker pludselig sin krop på en anden måde. Det giver en lille følelse af frihed. Ingen går fra galleriet uden et smil på læben, siger han til KBH.dk.

Foto: Kim Wyon/Rumpegalleriet

 

Foto: Kim Wyon/Rumpegalleriet

 

Kim Wyon har i snart et år taget billeder af mænd og kvinders bagdele, og det er efterhånden blevet til flere hundrede fotos af folks numser, som han har skudt med sit gamle kamera fra 1950’erne. Det er vigtigt for ham, at hans modeller føler sig afslappede i situationen, men det er også hans erfaring, at folk lynhurtigt vænner sig til at være nøgne foran hans linse.

Han har lært, at der er noget meget befriende ved røve:

– Jeg har efterhånden set mange rumper, og jeg har lært nogle ting af det. Først og fremmest at de er vidt forskellige. Der er ikke to rumper, der er ens.

 

 

– Der er noget demokratisk ved, at vi alle har en rumpe, og at man ikke altid kan se, om den tilhører en mand eller en kvinde.

Hele formålet med projektet er at donere penge til humanitære formål.

Foto: Kim Wyon/Rumpegalleriet

 

Foto: Kim Wyon/Rumpegalleriet

 

– Man giver galleriet lov til at sælge billederne, og pengene går til humanitært arbejde, som man selv vælger. Det er den eneste betingelse. Vi er meget åbne over for, hvad et godt formål kan være. 

Projektet kulminerer 14. februar 2018, når alle numsebillederne bliver udstillet i Rumpegalleriet i Ryesgade. Derefter håber Kim Wyon at udvide projektet til andre lande.

 

Hvad sker der: Giv din bagdel til et godt formål
Hvor sker det: Ryesgade 103B, butikken tv.
Hvornår sker det: Gavekort kan afhentes i galleriet frem til 1. maj

Læs mere på Facebook i begivenheden herunder.

Verdens største udstillingssted for fotokunst åbner på Papirøen