Rådhuset skal åbnes mere op for offentligheden. Derfor har kommunen vedtaget at drive en café i kælderen. Foto: Shutterstock

Snart kan du holde kaffepause i kælderen under Københavns Rådhus. Meyers skal stå i spidsen for en prøveordning i et år.

Københavns Borgerrepræsentation har enstemmigt vedtaget at lave en prøveordning med en café i rådhusets historiske kælder, hvor turister, borgere og politikere kan samles om kaffe og mad. 

Det bliver Meyers, der skal stå for driften af caféen, og formålet er at åbne Københavns Rådhus mere op for offentligheden.

Enhedslistens Allan Mylius Thomsen, som sidder i Københavns Borgerpræsentation, er én af politikerne bag forslaget, som enstemmigt blev vedtaget torsdag.

Han er ser flere gode grunde til at skabe et åbent cafémiljø på rådhuset i hjertet af byen.

– Brugen af Københavns Rådhus bliver jo diskuteret meget i disse dage. Men det er borgernes hus, og borgerne skal have mulighed for at komme i deres eget hus. Rådhuset skal være en del af byens liv og ikke bare en kontorbygning, hvor man vedtager regler, siger han til KBH.dk og tilføjer, at der både vil være åbent om eftermiddagen og i weekenderne for alle. 

– Det bliver rigtig fint, at borgerne kan komme ned og få en kop kaffe eller et måltid mad og møde politikerne.

Caféen skal i første omgang drives som et etårigt pilotprojekt. Kommunen vil sikre sig, at caféen kan løbe rundt økonomisk.

– Hvis caféen skal være permanent, kræver det, at der bliver bygget en handicapindgang, og det koster en del. Derfor laver man en prøveordning først for at se, hvordan det går, og om det overhovedet er rentabelt at drive en café der, forklarer Allan Mylius Thomsen til KBH.dk.

Meyers står i forvejen for driften af kantinen på Københavns Rådhus

Slut med biler i Indre By: Kommunen vil af med trafikken i de små gader omkring Gråbrødretorv