Haps! Sydstats-brunch på Alabama Social søndag 3. december. Foto: Alabama Socia

Julemarked, skøjtedisko, lyttebiograf med Thure Lindhardt og amerikaner-brunch med udsigt til søerne er blot nogle af de ting, du kan opleve i byen denne weekend.

1. Overdådig amerikaner-brunch
Det gælder som bekendt om at få fyldt mavesækken i december, så hvilken bedre måde at gøre dette på end at lægge ud med en kæmpe amerikaner-brunch med hele pivtøjet? Madklubbens filial på Nørrebro Alabama Social disker op 15 retter serveret i 4 heats for 200 kroner for voksne og 100 kroner for børn tre søndage i december.
Hvad: Dirty Southern Brunch hos Alabama Social
Hvornår: Søndag den 3 december fra kl 9.30
Hvor: Sortedams Dossering 3, København N

2. Skøjtedisko på Frederiksberg
Ja, den er god nok. Strøm Skøjtedisko 2017 blænder op for sprøde toner fra Master Fatman og andre djs ved Frederiksbergs isskøjtebane. Så find skøjterne frem fra skabet og kom afsted og fyr den af på isen lørdag eftermiddag fra klokken 17.
Hvad: Strøms Skøjtedisko 2017
Hvornår: Lørdag den 2 december fra klokken 17 til 22
Hvor: Skøjtebanen, Frederiksberg Runddel

3. Old school dansk hiphop-koncert
Marvelous Mosell er blevet kult for sine mange 80-referencer, break dance og træningstøj. Fredag aften i Pumpehuset fyrer han den af til tonerne fra hans debutalbum ‘Magisk Mytisk Mageløs’. Så hvis du var ung i firserne, til hiphop og er en smule nostalgisk, så smut derind og få din boogie på.
Hvad: Marvelous Mosell-koncert
Hvornår: Fredag den 1 december klokken 23
Hvor: Pumpehuset, Vesterbro

4. Peter Sommer & Tiggerne
Er du mere til dansk spillemand og en anden og mere vinteragtig melankoli, så spiller Peter Sommer med sit band Peter Sommer & Tiggerne på Store Vega lørdag aften.
Hvad: Koncert med Peter Sommer
Hvornår: Lørdag den 2 december klokken 20
Hvor: Store Vega, København V

5. Julekoncert og juleshopping
300 korsangere og Danmarks Underholdningsorkester sørger for musik til julegaveindkøbene på Fisketorvet lørdag. En fin mulighed for at kombinere juleindkøb med julemusik og den rette stemning.
Hvad: Julekoncert på Fisketorvet
Hvornår: Lørdag den 2 deceember klokken 12
Hvor: Fisketorvet, Havneholmen 5, København V

6. Julemarked i Designmuseets Have
Så er det julemarkedernes tid, og er du glad for kunsthåndværk, bør du tage forbi Designmuseets juletelt. Nogle af landets dygtigste designere og kunsthåndværkere vil være repræsenteret på markedet, mens museets cafe serverer glögg og andre godter.
Hvad: Julemarked i Designmuseets Have
Hvornår: Fredag den 1 december, fra klokken 12 til 17.30
Hvor: Bredgade 68, København K

7. Rabat på biograftur
Der er rabat på en tur i biffen i samtlige af Nordisk Films biografer på søndag. Her kan du gå ind og se film for en flad 50er. Som Nordisk Films Biografers kommercielle direktør Vibeke Pallisgaard Wolfsberg udtaler: – I biografen får vi som gæster en fælles oplevelse sammen med andre mennesker. Og det at grine, græde eller gyse i selskab med andre er heldigvis stadig efterspurgt og noget, som biografen i særdeleshed kan levere.
Hvad: Nordisk Films Store Biografdag
Hvornår: Søndag den 3 december, hele dagen
Hvor: Alle Nordisk Film Biografer – Dagmar, Falkoner, Palads, Imperial, Field’s og Lyngby.

8. Lyttebiograf med Thure Lindhardt
Ja, hvis du er til en anderledes biografoplevelse, er der i Cinemateket premiere på komponist Jørgen Lauritsen, digter Simon Grotrian og skuespiller Thure Lindhardts lydværk ‘Den Androgyne Lufthavn’. Gå i biografen, luk øjnene, står der om premieren på ‘Den Androgyne Lufthavn’. Lyder det spændende på den underlige måde, så kan du læse mere på Det Danske Filminstituts hjemmeside.
Hvad: Den Androgyne Lufthavn – lyttebiograf med Thure Lindhardt
Hvornår: Søndag den 3 december klokken 16.30
Hvor: Cinemateket, Gothersgade 55, København K

9. Hiphop-dance-battle på Vesterbro
Kom helt ned i knæene og hiv håndtegnene op af lommerne, når der bliver fyret op for hiphop-dancebattle på Enghavevej. Der vil være 16 deltagere, halvdelen bestående af unge under 18 og den anden halvdel over. De vil blive blandet og teamed up til kampene med sprød hiphop. Arrangementet er skudt op af GAME StreetMekka Copenhagen.
Hvad: GAME Streetmekka København
Hvornår: Fredag den 1 december fra klokken 19 til 22
Hvor: Enghavevej 82d, København V

10. Yoko Ono på Charlottenborg
Charlottenborg Art Cinema præsenterer en perlerække af Yoko Onos film fra 1960’erne og frem. Oplev klassikere som Bed Peace og Imagine, som Yoko Ono lavede i samarbejde med John Lennon, samt en række af hendes legendariske kortere film såsom Cut Piece, Film No 1 og Film No 2. Filmvisningerne er gratis, når entréen til kunsthallen er betalt.
Hvad: Yoko Ono filmprogram
Hvornår: Hele december måned
Hvor: Kunsthal Charlottenborg, Nyhavn 2, 1051 København

Konkurrence: Vind en tur i Tivoli og to billetter til julemusicalen Elf