Haven Festival vender tilbage for anden gang. Foto: Haven Festival

Haven Festival vender tilbage til Refshaleøen i 2018 og har netop løftet sløret for de første 12 navne på plakaten.

Teamet bag Haven Festival har offentliggjort de første 12 kunstnere, som skal optræde på Refshaleøen i København 10. og 11. august 2018.

Canadiske Arcade Fire er det foreløbige hovednavn. Derudover kan gæster opleve bands som Ariel Pink, Big Thief, Brockhampton, Cancer, Einstürzende Neubauten, Kevin Morby, Moses Sumney, Thåström, Unknown Mortal Orchestra, Kamasi Washington og The Royal Danish Orchestra.

Haven Festival debutterede i år og er skabt af Claus Meyer, Mikkel Borg-Bjergsø, Aaron Dessner og Bryce Dessner fra bandet The National. Selvom festivalen ikke var helt udsolgt denne sommer, var interessen for den nye andeledes københavnerfestival stor, og derfor er folkene bag absolut klar til endnu en tur.

Foto: Haven Festival

Foto: Haven Festival

Foto: Haven Festival

Talsmand Sigurd Hartkorn Plaetner siger til KBH.dk, at Haven Festival er et slags sanse-eksperiment. De to dage på Refshaleøen handler om mere end bare musikken:

– Haven er på mange måder et kunstnerisk eksperiment. Kan vi lave en festival, hvor en øl ikke bare er et remedie til at blive fuld til en koncert? Og hvor et måltid ikke bare er for at blive mæt? Det gælder om at få de forskellige kunstarter til at spille sammen på nye måder ved at lave sjove konstellationer og eksperimenter, siger han.

Selvom Haven Festival er en musikfestival, venter der altså gæsterne andre oplevelser på Refshaleøen end de rent musikalske. Alle sanserne skal pirres, og med Claus Meyer som én af bagmændene, er det måske heller ikke så overraskende, at mad og drikke skal kunne noget helt særligt. 

– Vi er i høj grad en sansefestival, det er vi helt klart. Projektet er ikke båret af store stærke sponsorater. Det er båret af en lyst til at eksperimentere i et håb om, at der er andre, der har samme smag og synes, at det er noget, der mangler.

Derudover adskiller festivalen sig ved, at gæsterne ikke har mulighed for at campere og overnatte på stedet. 

Sigurd Hartkorn Plaetner forventer ikke, at Haven Festival bliver udsolgt næste sommer, da andet år er historisk svært for nye festivaler. Men det gør heller ikke noget: 

– Det går vi ikke så meget op i. Vi er ikke ude på sådan en salgsting. Det er ikke et kommercielt projekt. Det er drevet af ren interesse. Haven var så godt som udsolgt sidste år, så det viser jo bare, at der også er andre, der synes om det, siger han til KBH.dk.

Foto: Haven Festival

Foto: Haven Festival

Foto: Haven Festival

Næste års festivalgæster kan forvente endnu mere flippede eksperimenter og anderledes initiativer. For hvis der er noget, skaberne har lært af den første Haven Festival, så er det, at folk er vilde med netop det:

– Jo mere og syrede og nørdede vi blev, jo gladere blev vores gæster, og derfor vil vi skrue endnu mere op for vores nørdede sider næste sommer. Det bliver nok vores primære ændring. En af vores grundlæggende filosofier er, at man ikke kommer som publikum, men som gæst, og de gæster, vi tiltrak sidste år var kendetegnet ved at være meget søgende og kvalitetsbevidste. De er med på det her med, at vi prøver at gøre tingene anderledes, siger Sigurd Hartkorn Plaetner.

Billetter er sat til salg via Billetlugen allerede nu.

Hvad sker det: Haven Festival
Hvornår sker det: 10. og 11. august 2018
Hvor sker det: Refshaleøen

Foto: Haven Festival

Absalon inviterer indenfor til kæmpe keramikmarked og julehygge på Sønder Boulevard