Kulturminister Joy Mogensen åbnede særudstillingen “Så kom med mig! – Gasolin’ 1969-78” på Danmarks rockmuseum RAGNAROCK, der ligger i Roskilde. Udstillingen er åben for alle fra og med i dag fredag den 13. september.

“I don’t want the gold from Xanadu, I think I leave it all to you”.

Det var ikke guldet fra Xanadu, der drev Gasolin’, sagde Joy Mogensen i sin åbningstale i foyeren på RAGNAROCK – De gjorde det, fordi de ikke kunne lade være. De turde tro på håbet og gå efter drømmene, sagde hun med en opfordring til at lade sig inspirere og tanke op med energien fra Gasolin’s verden.

Inden kulturministerens åbningstale talte Roskildes borgmester Tomas Breddam over ’Kvinde min’ og indrammede Gasolin’ som bandet, der gjorde rocken folkelig. Og ROMUs direktør Morten Thomsen Højsgaard bød de omtrent 250 gæster velkommen med ordene:

“Guitaren hviner. Bassen dunker. Trommerne hamrer løs, så det gør noget. Forsangeren tager publikum med storm på refrainet, der er helt frit. Gasolin’ går stadig rent ind, og deres tekster og musik er og bliver langt mere end bare et tilfældigt strejf af en dråbe”.

Tidligere borgmester i RAGNAROCKS hjemby og nuværende kulturminister, Joy Mogensen, åbnede udstillingen. Foto: RAGNAROCK

Fem kvindelige kopier spillede op

At Gasolin’s musik lever endnu i bedste velgående, blev understreget af de fem kvinder i bandet Gasoline, som med rå energi leverede live-musikken til åbningen.

Det var derfor til tonerne fra en ‘sirene-sang’, da Gasolin’s guitarist Franz Beckerlee og flere af nøglepersonerne omkring bandet sammen med kulturministeren som de første kunne tage elevatoren til udstillingen og træde ind i Gasolin’s univers i en særudstilling af lys, lyd, live-koncert-stemning, levende billeder, film-fortællinger, fanbreve, Beckerlees ikoniske jakker og meget meget mere.

Særudstillingen”Så kom med mig – Gasolin´1969-78″ kan opleves fra 13. september og frem til foråret næste år.