Hop i havnen til Frost Festival i februar. Foto: Malthe Ivarsson

Frost Festival vinker farvel til vinteren med en minifestival, der byder på vinterbadning, sauna, musik, cocktails, kunst og madboder i Kabelhallerne på Refshaleøen.

Da Frost Festival løb af stablen sidste år, var det især vinterbadningen, der tiltrak stor opmærksomhed, så næste år gentages successen ude ved Kabelhallerne på Refshaleøen.

Den iskolde festival bliver afsluttet med et weekendarrangement, som Frost Festival kalder Vinterfinale, der foregår over to dage i februar 2018. Det bliver med masser af musik, lysinstallationer og unikke vinteraktiviteter, der ‘bringer fest og varme til både krop og sjæl’ og markerer afslutningen på vinteren.

Frost Festival sørger for masser af aktiviteter udendørs og indenfor i de opvarmede haller.

Udenfor kan gæster opholde sig i et område, der er oplyst af et skræddersyet lysdesign, som ‘transformerer det nordiske mørke til et labert og længe savnet lys ala Miami Vice’, og den første aften bliver kickstartet med vinterbadning og sauna.

– Frost oplevede med vinterbadearrangementet ‘Ilddåb’ i 2017 en stor interesse for vinterbadning. Her prøvede flere hundrede at hoppe i den iskolde havn, mens mange flere gik forgæves. Frost vil gerne fremhæve vinterens unikke muligheder, og vi er glade for, med Vinterfinale, at give endnu flere mulighed for at prøve at vinterbade, gå i sauna og vildmarkskar på havnekanten og danse den sidste varme ind i kroppen til et sublimt koncertprogram, siger Mikael Pass, som er festivaldirektør for Frost Festival.

Den ene af de to store haller bliver fyldt med den slags, som er rart for sjælen efter en kold dukkert. Dj, cocktailbar, madboder og kunst. Den anden hal byder på koncerter fra klokken 20 begge dage. 

Fredagens musikalske hovednavn er First Hate og lørdagens er Blaue Blume, som hver får selskab af tre bands. Hele musikprogrammet kan findes på festivalens hjemmeside.

Frost Festival. Foto: Malthe Ivarsson

– Det er første gang, vi laver den form for arrangement. Frost Festival er en atypisk festival i den forstand, at vi laver en perlerække af forskellige arrangementer i hele februar over hele byen. I år har vi så valgt at have denne afslutningsweekend over to dage ude på Refshaleøen, hvor vi iscenesætter området, og der er et rigtig stærkt musikprogram med et festivalområde, hvor vi hylder det, som København er og kan om vinteren. Det er en blanding af koncerter og en masse andre gode, sociale oplevelser, man kan have sammen med sine venner ude i Københavns Havn, siger Mikael Pass til KBH.dk.

– Sidste år lavede vi et lignende afslutningsarrangement ude i Carlsberg Byen, men i år skruer vi op for de ting, man kan lave udover at gå til koncert. Vi kører fra 4. februar frem til Vinterfinalen. Det er ligesom afslutningsbraget på festivalen 2018 og markeringen af vinterens sidste weekend, inden vi går varmere tider i møde.

Billetsalget er begyndt i dag klokken 10 hos Ticketmaster. 

Hvad sker der: Frost Festival – Vinterfinale
Hvornår sker det: 23. og 24. februar 2018
Hvor sker det: Kabelhallerne på Refshaleøen

Haven Festival er klar til Refshaleøen næste sommer: Første 12 navne afsløret