Flemming Borreschmidt er bange for, at en cyklist skal miste livet eller komme alvorligt til skade, inden der bliver gjort noget ved den farlige 'smutvej'.

Taxachauffør Flemming Borreschmidt vil have kommunen til at gøre det ulovligt for cyklister at køre mellem hyrevognene ved indgangen til Hovedbanegården.

– Jeg synes bare, at det er ekstremt farligt. Vi holder i fire rækker, hvor der kan holde 20 biler. Der kører cyklisterne mellem bilerne, og mange gange er der kun en halv meter imellem.

Når Flemming Borreschmidt parkerer sin taxa foran Hovedbanegården, så ser han dagligt cyklister, der ikke benytter sig af kommunens cykelsti, men i stedet tager den farlige tur i slalomkørsel mellem bilerne på taxaholdepladsen.

Den såkaldte kaperrække foran Hovedbanegården har længe været en yndet smutvej for cyklister, der ser sit snit til at spare et par sekunder ved at køre den forkerte vej uden om bilerne. 

Det har været et problem for de københavnske taxachauffører længe, men nu er det blevet for meget for Flemming Borreschmidt at se gennem fingre med problemet.

– Jeg har set et tilfælde, hvor en mor kom kørende med et barn bagpå. Der blev det simpelthen for meget, og det vil jeg ikke stå model til. Det kan jo være katastrofalt at smække en dør op i hovedet på en cyklist. Jeg er bare bange for, at nogen skal miste livet eller komme alvorligt til skade, inden der bliver gjort noget, siger han til KBH.dk. 

Flemming Borreschmidt har ellers gjort hvad han kunne,for at få kommunen og politiet til at tage ansvar og gøre noget ved problemet i området. Men lige lidt har det hjulpet.

Det er taxaholdepladsen foran sidenindgangen til Hovedbanegården, som cyklister kører direkte gennem, selvom det er farligt.

– Jeg har skrevet til kommunens teknik- og miljøudvalg, og jeg har haft fat i nærpolitiet på Hovedbanegården. Politimanden kunne godt se problemet, men han sagde, at skiltningen gjorde, at det ikke var ulovligt for cyklisterne, og derfor kunne han ikke udskrive nogen bøder, siger Flemming Borreschmidt til KBH.dk.

Hos Københavns Kommune er man godt klar over, at cyklisterne tager en uhensigtsmæssig ‘smutvej’ gennem de parkerede taxaer.

Men selvom kommunen holder øje med området, så er der ikke nogen konkrete løsninger på vej endnu, lyder det fra centerchef fra Teknik- og Miljøforvaltningen Steffen Rasmussen:

– Vi er opmærksomme på, at taxachaufførerne føler sig generet af cyklister, der smutter ulovligt ind ad taxavejen. Smutvejen er tydeligt afmærket med TAXI, hvilket betyder, at der slet ikke skal køre cykler dér. Så det burde ikke forekomme, hvis ellers cyklisterne overholder reglerne.

– Vi overvejer, om vi kan gøre noget for at markere endnu tydeligere, at cyklister skal køre ud til cykelstien, siger han i et skriftligt svar til KBH.dk. 

Seksualundervisning for store og små på Den Blå Planet: Kom og se blåhvalens enorme penis