Foto: Shutterstoc

Der er ikke længere tvivl om, at Bitcoin ikke blot er en døgnflue. Det er efterhånden blevet en anerkendt måde at betale for bestemte produkter.

Sponsoreret indhold

Det er nu også i højere grad kommet til København, hvor københavnerne både bruger deres bitcoins til at shoppe i det københavnske byliv, men også til at investere i større købsbeslutninger som eksempelvis boliger. 

Det er ikke mere end et par år siden, at den første danske hushandel, hvor betalingen foregik via bitcoins, kom i hus. Og lige siden er det kun gået en vej, og det er fremad. Nu vælger københavnerne at bruge bitcoins til at købe boliger i Spanien. 

Bitcoins til at købe bolig i Spanien

Københavnerne har gode muligheder for at bruge deres bitcoins i bylivet på mere eller mindre omkostningsfulde ydelser. Du kan dog faktisk også bruge dine bitcoins på ydelser og produkter, der kan koste væsentligt mere end et måltid og en tur i byen. 

Den stigende tendens omkring brugen af bitcoins til at købe boliger har allerede ramt Danmark, men det er de færreste, der er klar over, at det er muligt. Derfor kom det som et chok for mange, da der for et par år siden blev handlet den første bolig i Danmark for bitcoins. Nu bruger københavnerne deres bitcoins til at købe boliger i Spanien.

Hvert år flokkes københavnerne og resten af Danmark til smukke og solrige Spanien for at nyde sommeren, efteråret eller måske en lun vinter.

Det har derfor fået mange til at købe bolig i Spanien, så de ikke hele tiden skal betale for at bo i en feriebolig. Det er ofte en billigere løsning på sigt, hvis du vælger at købe en bolig i Spanien fremfor at leje en hver gang, du besøger det solrige land. Der er rigtig mange, der faktisk vælger at købe deres bolig ved at bruge bitcoins. Det er blevet en lettere måde at overføre penge til udlandet, og derfor kommer hele processen også til at fungere mere ligetil, end hvis du overfører med den klassiske bankoverførsel. Så hvis du ønsker at købe en bolig i Spanien, så kan det sagtens lade sig gøre med bitcoins

Hvor kan du bruge bitcoins i København?

I første omgang kan det være, at du måske undrer dig over, hvor du kan bruge bitcoins henne i København? Det er meget godt at vide, hvis du eksempelvis overvejer at investere i denne nye valuta. 

Der er overraskende mange steder i København, hvor du kan anvende bitcoins som betaling, og det er eksempelvis populære steder som The Jane, der er en bar/natklub i hjertet af København. Her kan du tage med vennerne i byen og have en rigtig sjov aften, mens du betaler for hele gildet med dine bitcoins. 

Der er generelt mange muligheder for at betale med bitcoins, hvis du vil ud og more dig sammen med dine venner i København. Det er faktisk nattelivet, der har været med til at gå forrest i København, når det kommer til at integrere den nye valuta. Du kan også bruge bitcoins på Café Guldhornene, Heidis Beer Bar og The Dubliner for at nævne nogle andre eksempler på barer. Derudover er der også flere spisesteder som Johns Hotdog Deli, Palæo, og Sankt Peders Café, hvor du kan betale med bitcoins for at få et måltid. Hvis du er interesseret i Bitcoin, så køb bitcoins, og hop med på bølgen. 

Kan du bruge bitcoins på danske hjemmesider?

Ja, det kan du faktisk godt. Det er vel næppe overraskende, at internettet allerede har opfanget den store gevinst, der er ved at handle med bitcoins online. Derfor er der også flere danske hjemmesider, som tilbyder forskellige ydelser og produkter, der nu har godkendt Bitcoin som en valuta. 

Der er mange forskellige brancher, der accepterer bitcoins, og du kan eksempelvis bestille og betale for din pizza online hos Hungry.dk. Hvis du er mere i shoppehumør, så kan du gå ind på Meebox.dk for at købe et par nye solbriller for dine bitcoins. Mulighederne er faktisk rigtig mange på internettet i Danmark, da rigtig mange virksomheder har taget bitcoins til sig. Det er et rigtig klogt træk, da Bitcoin vokser og vokser, og det forventes af mange eksperter, at det kun er et spørgsmål om tid, før alle virksomheder kan godtage bitcoins. 

Værd at vide omkring Bitcoin

Bitcoin kan godt være et svært begreb at forstå for almindelige mennesker, der ikke har noget at gøre med denne nye valuta til daglig. Derfor er det god idé, at du sætter dig ind i, hvad Bitcoin er, så du kan bruge dem på rigtig vis. Det allerførste Bitcoin-køb skete tilbage i 2010, hvor den amerikanske mand, Laszlo Hanyecz, købte to pizzaer for bitcoins. Det endte med at blive en rigtig dyr fornøjelse for amerikaneren, som købte pizzaerne for 10.000 bitcoins, hvilket i dag vil svare til 667.710.836 kroner. 

Idéen bag Bitcoin er, at hverken staten eller banker skal have lov til at kigge dig over skulderen, når du bruger dine bitcoins, eller være en tolder, der får en bid af kagen, når du bruger dine bitcoins. Det vil sige, at der er ingen banker, som holder dine bitcoins, du skal selv holde styr på dem. Dette vil også sige, at bitcoins er anonyme, da der ikke er nogen banker, som holder øje med, hvad du køber, og hvem du vælger at overføre dine bitcoins til. Det har selvfølgelig skabt en del debat herhjemme, og derfor er Bitcoin endnu ikke helt blevet anerkendt alle steder i Danmark.