Der vil komme et tidspunkt for alle boligejere, hvor deres vinduer skal skiftes ud.

Hvis dine vinduer er ved at have nogle år på bagen, er der derfor god grund til at undersøge, om de snart skal udskiftes. Der er rigtig mange fordele ved at skifte dine gamle vinduer ud med nye, billige vinduer. Læs med her for at finde ud af, om tiden er inde til en udskiftning.   

Luften trænger ind 
Der er nogle bestemte ting, du kan være opmærksom på, når du skal vurdere, om dine vinduer skal skiftes ud. Først og fremmest er det en god idé at tjekke, om det trækker fra vinduerne. Selvom du måske ikke lægger mærke til det i din dagligdag, kan dine vinduer sagtens være utætte.

I de værste tilfælde vil du kunne mærke, at der siver luft ind gennem vinduerne. Der findes dog også flere måder, du kan tjekke det på. Du kan for eksempel stille et stearinlys i vindueskarmen og holde øje med flammen. Hvis flammen bevæger sig, betyder det, at dit vindue isolerer så dårligt, at der trænger luft ind igennem. 

Mange fordele ved nye vinduer 
I første omgang kan du vedligeholde dine gamle vinduer ved at holde dem rene og pleje dem godt. Men før eller siden kan det ikke længere betale sig, at du holder dem ved lige, og en udskiftning vil være den eneste løsning. Når du udskifter dine vinduer, vil du tydeligt kunne mærke det på din varmeregning inden for kort tid. Samtidig skåner du miljøet, når du skiller dig af med dine utætte vinduer.

Det kræver en stor indsats af dig, når du skal udskifte dine vinduer. Derfor er det rigtig fordelagtigt, at du kan få håndværkerfradrag for dit arbejde. Når du selv renoverer din bolig, kan du nemlig trække et fradrag fra din skat, og det gælder heldigvis også i forbindelse med det arbejde, du yder, når du udskifter dine vinduer. Du kan læse mere om håndværkerfradrag på SKAT’s hjemmeside her

Din personlige stil
Når du har besluttet dig for at udskifte dine vinduer, skal du begynde at overveje, hvilket design de skal have. Der findes mange forskellige slags, så du kan få præcis de vinduer, du godt kunne tænke dig. Du kan med fordel overveje, hvilke vinduer der passer til det udtryk, din bolig allerede har. Hvis din bolig er bygget i gammeldags stil, kan du overveje at købe bondehusvinduer, der er designet med et romantisk udtryk. Dannebrogsvinduer er opdelt i flere små ruder og vil også passe rigtig godt til et hus i gammeldags stil.

Både dannebrogsvinduer og bondehusvinduer findes i forskellige farver, materialer og designs. Det betyder, at der er gode muligheder for at finde de perfekte billige vinduer, uden du behøver at gå på kompromis med kvaliteten. Topstyrede vinduer er meget populære, fordi de er nemme at åbne og behagelige at betjene. Selvom en udskiftning af dine vinduer kan virke som en bekostelig affære, kan du heldigvis sagtens finde billige vinduer i rigtig god kvalitet.