Det er blevet populært at låne penge til at tage ud at rejse. Årsagerne til dette kan være, at et kviklån er nemt og simpel at ansøge om.

Derudover lever kviklånet op til dens navn, idet der er  hurtig udbetaling, hvormed man hurtigt kan få købt den perfekte rejse. En hurtig udbetaling kan netop være den afgørende årsag til, at man kan nå at købe en afbudsrejse, eftersom man typisk skal reagere hurtigt, før en sådan rejse bliver udsolgt. Det skal dog siges, at det varierer fra udbyder til udbyder, hvornår du får udbetalt lånet, men nogle udbydere benytter sig af straksoverførsler, hvorfor du kan have pengene på din konto samme dag, hvis du ansøger inden for normale åbningstider. 

Vi har i nedenstående opstillet 3 ting, som du bør være opmærksomme på, inden du optager et kviklån, således du med større sandsynlighed optager det bedste kviklån til din økonomi

1. Lån kun hvad du har brug for

Det koster naturligvis penge at låne penge. Du bør derfor kun låne et beløb, som du kan tilbagebetale, således du ikke fanger dig selv i en situation, hvor du får svært ved at tilbagebetale lånet, eftersom rykkere naturligvis gør lånet dyrere. Desuden er der heller ikke meget ved at tage på ferie velvidende, at du sidder meget stramt i det økonomisk, når du vender hjem fra ferie. 

Du bør derfor undersøge din privatøkonomi, så du ved, hvor meget du mangler for at købe din drømmerejse og kun låne det resterende beløb, som du mangler. Du bør endvidere også tjekke, om du er i stand til at tilbagebetale kviklånet i fremtiden, så du netop undgår tidligere nævnte rykkere. 

2. Brug en online sammenligningstjeneste for lån

Vi har allerede nævnt, at det er vigtigt, at du ikke sætter dig selv i et for dyrt lån, som du får problemer med på sigt. Af samme årsag bør du bruge tid på at vælge det lån, som du mener er det bedste til lige netop dit privatøkonomi og den rejse, som du går og drømmer om. 

Mange danskere har fortsat en forestilling om at lånemarkedet er uoverskueligt. Dette er dog ikke længere tilfældet, eftersom du i dag kan anvende online sammenligningstjenester som Kviklaan-guide.dk. Denne danske side lever af at gøre lånemarkedet overskueligt for forbrugerne. På siden skal du blot indtaste ønsket beløbsstørrelse samt alder, hvorefter kviklaan-guide.dk udarbejder en oversigt over de lån som matcher dine indtastede informationer. 

Du kan således nemt sammenligne relevante lån og udvælge det bedste af de listede, hvis du mener, at det er tilfredsstillende. 

Lær om ÅOP og løbetid

ÅOP er en forkortelse for årlige omkostninger i procent, og du kan bruge dette til at sammenligne de listede lån, idet begrebet dækker over renter, gebyrer og andre omkostninger. 

Derudover bør du også notere dig lånets løbetid. Vi har omtalt dette længere oppe, idet løbetid dækker over, hvor lang tid det tager for dig at tilbagebetale lånet. 

Ansøgningen er ligeledes online, og du skal blot bruge dit NEMID. Du skal endvidere ikke stille sikkerhed for lånet, hvorfor det tager ganske få minutter at ansøge om et kviklån. 

3. Brug også en sammenligningsside, når du skal finde din rejse

På samme måde, som du skal bruge en side til sammenligne priser på lån, så er det også en god idé, at bruge en sammenligningsside, når du skal finde dine rejser.

Sammenligningssider indenfor rejsebranchen søger på mange forskellige rejsebureauer og flyselskaber på en gang og præsenterer dig for de billigste priser.

På sammenligningssiderne kan du for eksempel finde billige flybilletter, billige charterrejser, afbudsrejser og andre typer rejser.