Skal du med til 'Royal Run' i maj måned næste år?

10.125 løbere har tilmeldt sig Royal Run i København. Dermed bliver løbet, som afholdes næste forår, det største 10-kilometers-løb i Danmark nogensinde.

Når landets kronprins fylder 50 i maj måned næste år, bliver det ikke blot markeret med et brag af en fest, som når ale andre fylder rundt. Der skal ske meget mere, når man har blåt blod i årene og snart skal overtage tronen.

Det er ingen hemmelighed, at Danmarks kommende konge er ualmindeligt sportsglad, og derfor har han inviteret danskerne til at løbe sammen med ham i landets fem største byer med start og mål i København. 

Løbet finder sted 21. maj 2018, og 23.127 danskere har allerede tilmeldt sig på landsplan. Alene i københavn har hele 10.125 borgere tilmeldt sig, siden der blev åbnet for tilmeldinger 1. november, og det er ny rekord.

I 1993 var 10.120 personer med til Eventyrløbet i Odense – det hidtil største 10-kilometers-løb i Danmark. Men nu har kronprinsen altså vippet rekordindehaverne af pinden med sit ‘Royal Run’. 

Arrangørerne jubler over den store interesse for løbet.

– Vi har naturligvis været spændte på, om vi stod alene med begejstringen for eventet, eller om omgivelserne havde det ligesom os. Det, at vi allerede nu har så mange tilmeldinger, tyder jo på, at vi står foran en meget speciel begivenhed, siger Jakob Larsen, der er direktør i Dansk Atletik Forbund, til TV 2 Lorry.

Men han håber samtidig, at endnu flere tilmelder sig den særlige begivenhed:

– Vi har planlagt rammerne og ruterne således, at der alle steder er plads til mange flere, så selv om vi allerede nu har over 20.000 deltagere, så er der fortsat plads til mange flere. Og vi har da både håb og forventning om, at når løbsdagen kommer, så vil vi på landsplan kunne levere en fantastisk fødselsdagshilsen fra rekordmange deltagere.

Interesserede løbere, trænede som utrænede, kan tilmelde sig ‘Royal Run’ helt frem til 21. maj 2018, men tilmelder man sig inden 27. november, før man en t-shirt med i købet.

Nørrebro får ny park med 60 fremmede arter