I Sydhavnen kan man snart få fingrene i en fed lejlighed, der er omkranset af vandet fra havnen. Visualisering: Mangor & Nagel

Der bliver i øjeblikket bygget til den helt store guldmedalje i Sydhavnen.

Sydhavnen har i disse år hastigt vokseværk, og bliver udvidet voldsomt med nye lejligheder og sågar luksusrækkehuse, der får deres helt egen ø i havnen i form af Sivholm.

Men foretrækker man i stedet en lejlighed, så bliver der også rige muligheder for at rykke telepælene op og flytte til Sydhavnen.

Her bygges der nemlig næsten 200 lejligheder i ejendommen Nobelhuset, som entreprenørvirksomheden NRE Denmark bygger. Ejendommen bliver på mellem fire og syv etager, og bliver omkranset af vand i form af Belvederekanalen, Frederiksholmsløbet og to nye kanaler, der anlægges i forbindelse med byggeriet.

– Vi er glade for at sætte vores præg på denne udvikling med et moderne etagebyggeri med gode og funktionelle boliger i allerførste række ud til den københavnske havnefront, siger Jacob Eiskjær Olesen, der er administrerende direktør for NRE Denmark.

I dag er det HC Ørstedsværket, der fylder i landskabet. Men arbejdet med at danne de nye øer ved Enghave brygge er i fuld gang. Foto: Købenahvns Kommune

I alt tilbyder ejendommen over 17.000 kvadratmeter lejligheder, der varierer fra et til fem værelser, og med sin beliggenhed får fremtidige beboere en lækker placering i havnen med kanaludsigt og nem adgang til at benytte træbryggen, der placeres langs Frederiksholmsløbet, hvor man kan sætte en kajak i vandet eller slikke sol.

Og netop muligheden for at bruge havnen er der rigtig mange købere af lejligheder der efterspørger:

– Vores erfaring fra projekter, vi har gennemført i Nordhavn, er, at netop den nemme adgang til vand vægtes meget højt af beboerne, siger Jacob Eiskjær Olesen.

Nobelhuset har fået sit navn, da samtlige veje omkring området bliver opkaldt efter nobelprisvindere, og med flere nye broer til biler og cykler, som trafikanter kan gøre brug af.

Desuden vil der også kun være 150 meter til nærmeste metrostation, der endda bliver udsmykket med et helt særligt kunstværk.

Kom i østersskole i Torvehallerne: Lær at håndtere de delikate krabater