By & Havn har store planer med en kæmpe nyopkøbt grund i Ørestaden. Foto: By & Havn

Københavns Kommune har investeret i 17.500 kvadratmeter i Ørestaden, hvor der blandt andet skal bygges boliger, skole, svømmehal og idrætshal. Første spadestik bliver taget i 2019.

Ørestaden har vokseværk.

De senere år er der blevet bygget flittigt i det før så øde område på Amager, og om få år bliver der endnu mere livligt.

Københavns Kommune har nemlig købt en grund på Hannemanns Allé 30A tæt på koncerthallen Royal Arena og med direkte adgang til den grønne Byfælleden.

– Vi har valgt en byggegrund ved siden af arenaen, fordi grunden har en super central placering tæt på kvarterets boliger og mange børnefamilier og med nem adgang til grønne områder. Københavnerne efterspørger flere og bedre idrætsfaciliteter og adgang til naturen, siger overborgmester Frank Jensen (S).

– Med skøjtehal, arena, svømmehal og skole får vi skabt et helt fantastisk sportsmekka her i Ørestad Syd tæt på det grønne.

By & Havn har store planer med de i alt 17.500 etagemeter. Planen med grunden er, at der skal bygges næsten 100 familieboliger og cirka 300 ungdoms- eller kollegieboliger. Derudover skal  der opføres en skole, en svømmehal, et parkeringshus i seks etager og en idtrætshal. 

Den nye skole, svømmehal m.m. kommer til at ligge her på Hannemanns Allé 30A.

By & Havn har store planer med en kæmpe nyopkøbt grund i Ørestaden.

By & Havn forventer, at det første spadestik bliver taget i foråret 2019, men oplyser ikke, hvornår byggeriet forventes afsluttet. 

Prisen for grunden er endnu ikke oplyst. 

Populær ismand risikerer at miste sin plads på Bryggen: ‘Jeg har brugt syv år på at bygge min forretning op’