Strøget i København er blandt de mest velbesøgte handelsstrøg i Europa. Foto: Shutterstock

Når det kommer til de mest velbesøgte handelsstrøg i Europa, så får Strøget i København en flot placering i en ny stor undersøgelse.

Hvad enten man er til H&M, Royal Copenhagen eller Illums Bolighus, så byder Strøget i København på det hele. Både dyre og billige sager – og masser af dansk hygge.

Hver dag har de forretningsdrivende travlt med at byde byens borgere og turister indenfor, og faktisk er Strøget et af de mest besøgte i hele Europa, viser en ny opgørelse som BNP Paribas Real Estate har foretaget. 

Amagertorv og Østergade på Strøget kunne således friste tusinder, da henholdsvis 8.094 og 7.494 besøgende slog vejen forbi Strøgets to trafikale knudepunkter i timen en lørdag i juni. Og det sikrer handelsstrøget en fjerde- og femteplads på listen over de mest velbesøgte europæiske storbyer.

København blev kun overgået af Lodons Regent Street, Barcelonas Passeig de Gracia og endelig førstepladsen i form af Paris og Avenue des Champs Elysées, der i undersøgelsen havde over 10.277 fodgængere i timen.

Til gengæld overgår København Roms via dei Condotti, Londons Old Bond Street samt Wiens Kohlmarkt.

– Vi er positivt overraskede over den flotte placering, som København opnår. Det er godt for turismen og handelslivet og tilføjer samtidig ekstra værdi til strøgejendommene, siger Morten Jensen, der er direktør og seniorpartner i ejendomsadministrationsfirmaet Newsec. 

Undersøgelsen blev foretaget mellem 23 europæiske storbyer, og at København har to gader i top fem er noget helt særligt, lyder det fra Morten Jensen: 

– Da det er første gang, at København er med i så omfattende  europæisk undersøgelse, er det ekstra interessant, at byen rangerer med hele to handelsstrøg i top fem, siger han.

Populær ismand risikerer at miste sin plads på Bryggen: ‘Jeg har brugt syv år på at bygge min forretning op’