Danmarks dyreste husbåd hedder Sundance og ligger i Københavns Havn. Foto: Siesbye Kapsch

Hvis du er boligsøgende og leder efter et unikt hjem, så er en husbåd måske lykken. Danmarks dyreste af slagsen ligger i Københavns Havn og venter på sin nye ejer.

Byens dyreste husbåd, der har en fortid som partybåd i London og er blevet gennemrenoveret for nylig, er netop blevet sat til salg af liebhavermægleren Siesbye Kapsch.

Husbåden hedder Sundance, den officielle adresse er Havnegade 31Z, og du skal af med 9,5 millioner kroner, hvis du have dit navneskilt hængene på skroget og vugges i søvn af blide bølgeskvulp. 

For de mange penge får du til gengæld et helt unikt hjem, som de færreste kan konkurrere med, når det gælder charme og sjæl.

Foto: Siesbye Kapsch

Foto: Siesbye Kapsch

– Husbåden ligger med en fantastisk beliggenhed midt i smørhullet i Københavns Kanal, blot et stenkast fra Nyhavn. Hvis du går på land, ankommer du til kvarteret bag Det Kongelige Teater, der hedder ‘Gammelholm’. Kvarteret er præget af flotte brede, solrige og stille gader og kort afstand til Kongens Nytorv med metro, Magasin og Strøget, lyder beskrivelsen af nabolaget fra mægleren.

– Sundace er købt og sejlet hjem fra London, hvor det har været en gammel partybåd, der har ligget til ved pariserhjulet London Eye i den engelske hovedstad, oplyser mægleren videre.

Husbådens lækreste detalje er formentlig det mere end 200 kvadratmeter store soldæk, hvorfra sommeren kan nydes i fulde drag. 

Skibet, der er 30 meter langt, er blevet gennemrenoveret i over otte måneder og er derfor fuldstændig klar til indflytning og køberens personlige præg. 

Indvendig består Sundance af en hall med åben pejs, to store badeværelser, det ene med mulighed for jacuzzi, tre børneværelser og et master bedroom. Loftshøjden under bjælkerne er 1,85 til 1,90 meter.

Foto: Siesbye Kapsch

Foto: Siesbye Kapsch

Foto: Siesbye Kapsch

Foto: Siesbye Kapsch

Hvis du drømmer om at flytte ind i den kæmpe husbåd, er der blot et lille aber dabei. 

– Det er et krav i lejekontrakten, at der drives publikumsorienteret erhverv. Sidste erhverv har været café ombord på skibet, oplyser mægleren.

Sundance, som du kan finde flere billeder af hos mægleren her, har ligget i Havnegade siden maj 2012.

Boliga har fundet en stribe andre husbåde, der er til salg lige nu, som kan findes her

Lejlighed på Dag Hammarskjölds Allé på Østerbro overtager tronen som den dyreste i landet