Med en ny tasting-menu vil Gorm's byde på en sundere og mere social måde at spise pizza. Foto: Gorm's

Gorm’s byder på et sundere og mere social form for pizza med ny tastingmenu og fuldkorn i pizzadejen.

Den kan spises dampende varm direkte ud af stenovnen. Eller den kan spises kold, når man er kommet hjem fra byen og tilfældigvis har et par fristende stykker i køleren.

Pizza findes i alverdens former og smagsudgaver, men det er de færreste, der forbinder den populære italienske spise med sundhed.

Men pizza kan faktisk både være sundt og lækkert, og det vil man gerne slå et slag for på Gorm’s i København.

– Mange vil jo gerne være lidt sunde her i januar, og det vil vi jo gerne imødekomme. Derfor har vi lavet en vanvittig god fuldkornsdej, som man kan udskifte bunden med på alle vores pizzaer, siger Martin Thomsen, der er driftsdirektør på Gorm’s, til KBH.dk.

Fuldkornsbunden er et sundere alternativ til den almindelige pizzabund, og indeholder 40 procent fuldkorn. Foto: Gorm’s

Den sprøde og tynde fuldkornsbund indeholder 40 procent fuldkorn, der tilføjer flere fibre til den velkendte hvedebund, og for at få folk til at prøve det sundere alternativ, byder Gorm’s på en ny såkaldt tastingmenu, hvor der åbnes op for nye smagsoplevelser.

– Med den her tastingmenu vil vi gerne udbrede flere af vores retter, som tager udgangspunkt i italienske klassikere, der dog lige får et lille twist i vores univers. Vi vil nemlig gerne vise, at vi er meget mere end pizza, siger Martin Thomsen til KBH.dk.

For kun 195 kroner serveres der otte forskellige retter, hvor man kommer vidt omkring på menukortet, og som man nemt kan dele rundt om bordet. Der vil nemlig både være antipasti, pizza serveret på fuldkornsbund og forskellige typer af topping, som man ikke lige kan få hos sin lokale pizzamand. 

– Vi importerer selv alle råvarerne fra Italien, som vi selv har håndplukket. Men hos os vil man også opleve at få serveret en pizza, der har et skandinavisk twist. Vi serverer blandt andet ‘Lissners Lam’, der er en sydfynsk salami, som vi selv får produceret via vores leverandør på Fyn.

Med tasting-menuen kan man komme vidt omkring på menukortet. Foto: Gorm’s

Hos Gorm’s er håbet, at man med tasting-menuen gør pizzaen mere delevenlig. Foto: Gorm’s

Dermed håber han, at flere vil mødes rundt om bordet og prøve kræfter med andre smage og sundere udgaver af den velkendte pizza.

– Man bliver nødt til at komme indenfor og prøve vores tastingmenu, for vi vil rigtig gerne have, at det her bliver en delemenu, så venner kan samle sig om rundt om bordet.

– Der er jo de færreste, der kan spise mere end én pizza, så de her mindre anretninger giver mulighed for at prøve noget helt andet og noget forskelligt rundt om bordet, og rigtig mange af vores kunder er virkelig blevet positivt overrasket over de otte retter, som menuen byder på, siger Martin Thomsen til KBH.dk.

Tastingmenuen koster 195 kroner og kan bestilles frem til 4. februar i Gorm’s restauranter på Amagerbrogade og i Field’s, Magstræde og Nyhavn. 

Lin raser efter møde med ældre mand i bageri på Amager: ‘Jeg fik ondt i maven’