Den grønne farve på facaden indikerer, at butikken er 100 procent økologisk. Foto: Irma

Irma på Østerbrogade slår i dag dørene op for en helt økologisk butik, hvor alle varer bærer det røde økologi-mærke.

Nogle sværger til det og kunne aldrig drømme om at købe andet.

Andre er ligeglade og tager blot de varer, der er billigst, eller som de bedste kan lide.

Økologi er en smagssag, og det er op til den enkelte forbruger, om man vil bruge de ekstra kroner, det koster at spise økologisk.

Borgere på Østerbro får i dag en butik, hvor der næsten udelukkende er økologiske varer på hylderne.

For fra i dag torsdag skifter Irma på Østerbrogade 110 til Irma ØKO, hvor den velkendte blå farve skiftes ud med en grøn variant.

– Det, der kommer til at ske, er, at vi bliver den mest økologiske Irma-butik i Danmark. Den blå farve skifter til grøn, og næsten alle vores varer er økologiske, siger butikschef i Irma Østerbrogade, Sarah Adeltoft, til KBH.dk.

Og Sarah Adeltoft mener virkelig alle varer – lige fra slik, frugt og grønt, bagværk og mejeri til kød, vin og dåserne på kolonialhylden sælges udelukkende i en økologisk variant. 

I forvejen er der rift om de økologiske varer i butikken, hvor 87 procent af de varer, der bliver solgt, bærer det røde økologi-mærke, og fra i dag vil der kun være enkelte varer på hylderne, som fortsat vil være konventionelle.

Butikschef Sarah Adeltoft glæder sig til at byde kunderne velkommen i Danmarks største økologiske Irma-forretning.  Foto: Irma

– Der er kun nogle få undtagelser, såsom salt, toiletpapir og mineralvand, som man ikke kan producere økologisk, som det er i dag. Der har vi så valgt at mærke de varer, så det er tydeligt at se, hvilke produkter der ikke er økologiske. Desuden har vi så sikret os, at de konventionelle produkter i stedet er svanemærkede eller miljøcertificeret, siger Sarah Adeltoft til KBH.dk.

Udover at man vil kunne gå på opdagelse i de mange økovarer, vil der være flere gode grunde til at kigge forbi den butikken på åbningsdagen, hvor man kan komme endnu tættere på økologiens mange varer.   

– Til vores åbning sker der en hel masse. Vi har blandt andet en kaffevogn stående foran butikken, som giver en kop kaffe til alle, der kommer forbi.

– Desuden kommer vores direktør forbi og byder velkommen i morgen formiddag, samt en masse af vores økologiske leverandører, der tilbyder smagsprøver af deres produkter, siger Sarah Adeltoft til KBH.dk.

Irma på Østerbro er fremover helt grøn. Foto: Irma

Med den grønne farve glæder Sarah Adeltoft sig til at byde velkommen til en næsten komplet økologisk butik, og hun regner bestemt ikke med at skulle skifte butikkens facadefarve ud foreløbig:

– Vi vil gerne være med til at sætte fokus på den økologiske del af fødevarebranchen, så der er ingen planer om, at vi skal gå tilbage til at være en konventionel Irma igen, siger hun til KBH.dk.

Irma ØKO på Østerbrogade 110 holder åbningsfest i dag fra klokken 8, og alle er velkomne til at kigge ind.

Irma har i alt 78 butikker landet over. 

Find din indre hippie frem: The Organic Boho på Christianshavn byder på sprød og snasket velvære