Forlystelsen Tik Tak skal erstatte Snurretoppen og bliver en vild rejse gennem tid og rum for fartgale vovehalse. Foto: Tivoli

Efter 29 års tro tjeneste i Tivoli er forlystelsen Snurretoppen gået på pension. Nu er dens afløser, som er klar til at blive taget i brug i marts, blevet afsløret.

Den har kørt rundt og rundt og begejstret fartglade sjæle i alle aldre gennem næsten 30 år.

Snurretoppen har kørt 14 millioner ture i den gamle have i København, siden den så dagens lys i 1988, men nu får en nyere model lov til at giver gæster sommerfugle i maven og smil på læben. 

Tivoli har netop løftet sløret for den nye forlystelse, der skal erstatte Snurretoppen fra marts.

 

Den nye forlystelse får navnet Tik Tak, og med inspiration fra et urværk, er det meningen, at de besøgende skal ud på en opdagelsesrejse, hvor de bliver kastet gennem tid og rum.

– Tik Tak, som erstatter Snurretoppen, bliver en af de vildeste Tivoli-forlystelser til dato, når det drejer sig om svimmelhed. 

– Gæsterne kastes rundt horisontalt i dobbeltbevægelser på den store og lille klinge, samtidig med at man vipper vertikalt op, ned og hele vejen rundt. Den kommer til fulde til at leve op til, hvad Snurretoppen var elsket for blandt gæsterne, siger Jacob Helenius, der er design director i Tivoli.

 

Tik Tak vil bestå af 20 gondoler, hvor gæsterne bliver rotereret rundt i høj fart og skal holde tungen lige i munden, når forlystelsen flyver gennem luften med 4G-kraft.

 

Den nye forlystelse har kostet Tivoli 30 millioner kroner og kan tage imod 750 gæster i timen. Med sine otte meter kommer Tik Tak til at rage højt op og blive et nyt kendetegn for det område af Tivoli.

Tivoli vil tage gæsterne med på en tidsrejse i Tik Tak. Foto: Tivoli

 

– Der er tale om et komplekst bygningsværk med svære grænseflader mellem det ypperste inden for design, håndværk og en skarp tidsplan. 

– Den nye forlystelse bidrager til, at Tivoli fastholder sin position som stedet med unikke og særligt scenograferede forlystelser. Vi har i Tivoli i de seneste fem år alene investeret et trecifret millionbeløb i forlystelser, og med Tik Tak tager vi et stort skridt i retning af at forny området omkring Koncertsalen og Himmelskibet, siger Mogens Ramsløv, der er underdirektør for drift, sikkerhed og service i Tivoli.

 

Tik Tak skal efter planen stå klar til at tage store børn, unge og voksne ud på en vild rejse fra 24. marts.

 

Se en video af Tivolis udgravning til den nye forlystelse herunder.

Gorm’s serverer otte lækre italienske retter for 195 kroner – spis pizza og antipasti til du sprækker

Video: Tivoli TV – Tivolis officielle YouTube-kanal.