LêLê åbner en vietnamesisk grillbar på Vesterbro 22. januar. Foto: Bach Yen

LêLê åbner en ny vietnamesisk restaurant på Vesterbrogade, som bliver fyldt med klassiske grill-fristelser med et moderne twist.

De fleste kan huske den klassiske kinagrill fra 80’erne og 90’erne, selvom der er blevet længere mellem dem i gadebilledet. 

Her kunne man mæske sig i sprød friture-kylling med pomfritter, and i sur-sød-sovs og snaskede forårsruller i imponerende størrelse.

Når LêLê på mandag slår dørene op til en ny restuarant på Vesterbrogade, bliver det med slet skjult reference til den velkendte kinagrill, men med et moderne twist af friskhed og overraskende smagsnuancer. 

– LêLê er jo blevet et meget etableret koncept i København, og nu havde vi lyst til at skabe et rum, hvor man kunne lege lidt og invitere vores gæster ind til nogle andre oplevelser.

– Vi vil gerne overraske gæsterne lidt, når de træder ind, siger Ann Sofie Gade, der er markedsføringsansvarlig hos LêLê, til KBH.dk.

Den nye vietnamesiske grillbar Bach Yen skal nemlig være helt anderledes, end hvad man ellers forbinder med LêLê, og derfor er der de seneste måneder blevet arbejdet hårdt på at skabe en menu, der kombinerer de gode gamle kendinge med nye smage.

– Restauranten er opkaldt efter LêLês grundlæggers mor, Bach Yen, der åbnede sin første grillbar i Aabybro i Nordjylland i 1986.

– Vores chefkok Vincent Chaisy har kigget på nogle af de retter, som Bach Yen havde på menukortet dengang. Den nye restaurant bliver en nytænkning af de klassiske retter, så burgeren for eksempel serveres med krabbe. Kinarullen får også en større overhaling, siger Ann Sofie Gade til KBH.dk.

Den klassiske kinarulle bliver serveret med kalvebrisler på Bach Yens. Foto: Bach Yen

Til dessert kan man få den klassiske magnum-is – med smag en af den asiatiske durian-frugt. Foto: Bach Yen

Og tager man et lidt nærmere kig på menukortet, så er der langt til pomfritterne fra frituregryden, som man kender det fra den lokale kinagrill.

Fiskefileten er en paneret sandart, der serveres med sticky-rice og mangosalat, den famøse kinarulle er fyldt med kalvebrisler, og til den søde tand kan man få en hjemmelavet magnum på pind med smag af durian-frugt.

Med det ambitiøse menukort bliver Bach Yen ikke en grillbar i ordets klassiske forstand.

– Vi leger med konceptet omkring grillbaren, men vi er selvfølgelig en restaurant, og vi tilbyder den fulde restaurantoplevelse med cocktails og hygge.

– Så det er selve retterne, som bliver opdateret med større ambitioner, og sammen med indretningen vil vil gerne overraske vores kunder, siger Ann Sofie Gade til KBH.dk og understreger, at de stadig holder mange kort ‘tæt til kroppen’. 

Kan man mærke mundvandet løbe, så er det allerede nu muligt at booke bord på LêLês hjemmeside. Bach Yen slår dørene op på mandag 22. januar på Vesterbrogade 40 i den modsatte ende af LêLês Street Kitchen.

Tivoli afslører Snurretoppens afløser: Bliv slynget ud på en vild tidsrejse med Tik Tak