Postgrunden lige ved Hovedbanegården. Foto: Lundgaard og Tranberg

Danske Bank har ligget i smørhullet mellem Holmens Kanal og Kongens Nytorv siden 1875. Nu er det tid til forandring.

Det har længe været en offentlig hemmelighed, at Danske Banks hovedsæde flytter til nye lokaler på Postgrunden ved Københavns Hovedbanegård.

Nu har Danske Bank omsider bekræftet, at bankens hovedsæde, som har ligget ved Kongens Nytorv i 147 år, flytter til et nyopført domicil på Vesterbro i 2023.

– Med vores nye hovedsæde får vi nogle fysiske rammer, der understøtter vores ambition om at drive en moderne og innovativ virksomhed for både kunder og medarbejdere. Bygningen er skabt til at give gode kundeoplevelser og skabe optimale rammer for samarbejde og udnyttelse af de teknologi- ske muligheder, siger administrerende direktør Thomas F. Borgen.

Danske Bank beskriver den nye adresse på Postgrunden som en placering i hjertet af København, der bliver en moderne og tidssvarende ramme for både kunder og medarbejdere. 

– Vi glæder os til at blive en aktiv del af et nyt og spændende område i København, og med vores kommende hovedsæde skaber vi en endnu mere åben og tilgængelig bank, siger Thomas F. Borgen.

Danske Banks hovedsæde på Postgrunden kommer til at være arbejdsplads for mere end 4.000 ansatte, og der bliver desuden plads til bankmuseum, café og en filial i de nye lokaler.

Danske Bank har haft hovedsæde på Holmens Kanal siden 1875. KBH.dk har tidligere skrevet om de nye planer for området, som du kan læse om lige her

Postgrunden bliver et livligt og moderne område midt i byen. Foto: Lundgaard og Tranberg

– Der er ingen tvivl om, at Holmens Kanal har været en central del af bankens 147-årige historie og kulturelle identitet, som vi tager med os i det nye hovedsæde. Men hvis banken også i de næste 147 år skal fortsætte med at være en moderne og innovativ bank for vores kunder og medarbejdere, så må vi skabe nye og mere tidssvarende rammer, der i højere grad lever op til vores ambitioner, siger Thomas F. Borgen.

Byggeriet af Danske Banks nye domicil på Vesterbro begynder i 2019. Her kan du læse mere om, hvad der ellers kommer til at ligge på Postgrunden.

Historien bag de gamle gader i Indre By: Sådan har ‘de latrinære stræder’ fået deres navn