Det populære mobilspil Pokémon Go går endnu et stort år i møde, og som forårets lune temperaturer nærmer sig, gør Poké-trænere sig klar, til endnu engang at gå på jagt.

Den ikoniske tegnefilm Pokémon, er blevet meget mere end blot en tegnefilm. Det er næppe gået nogens næse forbi, at alle og enhver nu kan blive træner, for de populære japanske monstre. Det gør man i appen Pokémon Go, der siden 2016 har trukket millioner af såvel ørn og unge som voksne ud i naturen, på jagt efter sjældne virtuelle monstre. 

Også i København er Pokémon Go en stor ting, og når vejret tillader det, er der et mylder af mennesker, der med deres iPhone i hånden, leder med lys og lygte efter Pokemons. Den store aktivitet med de unges smartphones er dog ikke helt problemfri. Med mere forbrug øges også mulighederne for, at telefonen går i stykker. Hos Myphoneshop.dk der sælger mobiltilbehør online, kan de godt mærke, at efterspørgslen efter mobiltilbehør som covers og skærmbeskyttelse er steget, og de forventer, at salget af mobiltilbehør til for eksempel iPhone og Samsung fortsat vil være godt. 

Men hvor skal man egentlig gå hen, hvis man vil fange de bedste Pokémons i de københavnske gader? Der er aldrig nogle garantier for, at der er gode Pokémons ved de enkelte steder, men nogle af disse steder, har rygte for at have mange gode, sjældne Pokémons. 

Det drejer sig blandt andet om Amager. Amager har mange store grønne arealer, og her findes mange af de sjældnere Pokémons, der er landbaserede. Et sted som Amager-fælled er et godt sted at finde nye monstre til sin samling. Er det nogle af de vandbaserede man mangler, så skal man slæbe sin iPhone med til søerne i København, Langelinje eller Christians Havn. Her er der vand tæt på by, og her kan nogle af de sjældne vandpokémons godt lide at holde til. 

Mere generelt set, så er der også andre steder, der har et fint ry, for at huse gode Pokémons. Både ved Højbro Plads, og ved Storkespringvandet flokkes unge mennesker med deres smartphones, ligesom Det Kongelige Biblioteks have har været udsat for massive menneskemængder fra tid til anden. 

Det er dog ikke helt ufarligt at spille det ekstremt populære spil. Tusindvis af mennesker er på verdensplan kommet til skade, fordi de ikke har været opmærksomme, mens de var på jagt. I New York var en mand på udkig efter sjældne Pokémons, men i stedet for at finde netop det, så fik han sig et bad. Hans uopmærksomhed endte nemlig med at koste ham en tur i en sø. Med til historien hører sig at det var nat, og at manden end ikke nåede at opdage søen. Flere gange har man i USA oplevet, at mennesker har opholdt sig steder, hvor der er adgang forbudt. Deres undskyldning har været, at der var Pokémons i nærheden. Det er selvfølgelig vigtigt, at man overholder loven når man spiller, ligesom at man sørge for at orientere sig om, hvor man befinder sig, såvel i New York som i København.