3D illustration: Cadwalk

Nu løfter Carlsberg Byen sløret for 58 lejligheder, der får placering i den meget historiske del af området.

Det er et af de mest ikoniske varetegn i København, hvis man ser bort fra Den Lille Havfrue og hovedstadens mange slotte og gamle bygninger.

Elefantporten med de fire enorme elefanter, der hver bærer sit hjørne af tårnet, har stået som fast inventar ved Carlsberg bryggerierne på Vesterbro siden 1901.

Men nu får det ikoniske varetegn en hel del nye naboer, når Carlsberg Byen nu kan løfte sløret for det nye lejlighed, der står ved siden af tårnet.

Byggeriet har fået navnet Theodora Hus, der består af 58 lejligheder og fås i størrelserne fra 57 til 183 kvadratmeter og mellem to og syv værelser. Fælles for alle lejlighederne er det grønne gårdareal.

– Theodora Hus har en meget central placering i Carlsberg Byen lige ved Ny Carlsberg Vej. På den ene side ligger Elefantporten, på den anden Carls Villa og rundt om bygningen kommer to af de mest centrale pladser i Carlsberg Byen.

– Med små 100 meter til Søndermarken er man desuden tæt på grønne og rolige områder, så på den måde rummer Theodora noget for enhver smag, siger Jens Nyhus, der er administrerende direktør for Carlsberg Byen til KBH.dk.

Sådan kender langt de fleste københavnere Elefantporten. Foto: Troels Dejgaard Hansen

Om sommeren kan beboerne ikke kun nyde den centrale placering, men også solens stråler. De fleste af lejlighederne har nemlig altaner, og syv af dem har tagterrasse.  

7 af de nye lejligheder i Theodora Hus har en stor og lækker tagterrasse. 3D illustration: Cadwalk

For de nye beboere i området er det faktisk en tidsrejse, hvor man træder fra de nye lejligheder og tilbage til brygmesteren og grundlæggeren af Carlsberg I.C. Jacobsens tid.

– Bygningen er placeret blandt nogle af Carlsberg Byens mange historiske bygninger, herunder den karakteristiske Lagerkælder 3 og Maltmagasinet, så man virkelig får bryggerhistorien helt tæt på, siger Jens Nyhus til KBH.dk  

Og indeni de allerstørste lejligheder er der også god plads til at udfolde sig. De fem største boliger i ejendommen er i to etager med et opholdsrum i dobbelt højde, rå betonvægge og hvide ståltrapper op til værelserne på øverste etage.

Lejlighederne er i vidt forskellige størrelser og starter ved en pris på 2,5 millioner kroner. 3D illustration: Cadwalk

De fem største lejligheder er i to plan. 3D illustration: Cadwalk

Nu på søndag kan man komme endnu tættere på byggeriet, når Carlsberg Byen holder premiere og sætter lejlighederne til salg.

Priserne starter fra 2.495.000 kroner og når op på 8.295.000 kroner. Lejlighederne vises frem og sættes til salg på søndag klokken 13 til 15.

Det sker i Carlsberg Byens showroom på Pasteursvej 7, København V.

Casper Christensen har købt en cocktailbar i Studiestræde til sin 18-årige søn